Partner voor gemeentes

Optisport is de expert in het exploiteren van maatschappelijke voorzieningen voor gemeentes. In onze ruim 100 sporthallen, 80 binnenzwembaden, 18 buitenbaden, 24 Health Clubs en 3 ijsbanen werken zo’n 2.000 medewerkers, verspreid over Nederland en België.

  • Efficiënte exploitatie

    Oog voor mens en resultaat

  • Veiligheid & Kwaliteit

    Volgens de hoogste eisen

  • Duurzaamheid

    Oog voor mens en natuur

Stadspark Turnhout groepsles

Samen kom je verder

De exploitatie van een sportaccommodatie gaat niet alleen om onderhoud en aanbod, maar ook om verbinding met alle betrokken partners. Daarom steken we veel energie in het bouwen aan duurzame relaties. We zijn gespreks- en sparringpartner van sportbonden en brancheverenigingen. Werken intensief samen met lokale sportverenigingen. Schakelen waar nodig externe experts in, bijvoorbeeld voor het onderhoud aan ijsbaaninstallaties. En luisteren naar de wensen van onze lokale gasten. Zo komen we samen verder.
Toezichthouder

De lat ligt hoog op kwaliteit

Optisport is uitgegroeid tot marktleider in het exploiteren van sportaccommodaties. Dat kan alleen als je de lat hoog legt. Altijd. Van de professionaliteit van onze medewerkers tot het ontwikkelen van toonaangevende programma’s en de kwaliteit en veiligheid van onze locaties: we willen de verwachtingen keer op keer overtreffen.

Duurzaamheid

Wie aan een zwembad denkt, denkt aan warm water. Warme lucht en chloor. Een zwembadomgeving biedt mogelijkheden om milieuvriendelijk en duurzaam te opereren. Wanneer een gemeente die ambitie heeft, kunnen wij direct adviseren hoe dit op de beste manier te realiseren. Wij hebben bijvoorbeeld ruime ervaring met het gasloos maken van een zwembad. Wij zijn specialist in het zodanig programmeren van zwemactiviteiten dat de temperatuur van het zwembadwater zo geleidelijk mogelijk warmer of kouder wordt. We hebben al vele malen zonnepanelen en zonnecollectoren op de daken van zwembaden laten leggen voor de energievoorziening. En we doen nog veel meer…
VIE Kerkrade
Onderhoudsmonteur

Onderhoud is een vak. Ons vak!

Zwembadinstallaties zijn complexe installaties. Maar geen geheim voor onze eigen regionale onderhoudsteams. Zowel op bouwkundig gebied als op gebied van techniek, lucht en water beschikken wij over de meest bekwame vakmensen. Zes regioteams worden geleid door een bouwkundig professional op het gebied van sportaccommodaties. Tijdens een schouw kan hij nauwkeurig bepalen wat de staat is van een pand. Voorspellen welk onderhoud nodig is en wanneer. Hij denkt vanuit de duurzaamheid van een pand, de langere termijn. En hoe je daar nu naar moet handelen. Wij leggen landelijk onze onderhoudsactiviteiten vast en borgen die kennis. Zo leren we onderhoud te voorspellen, te voorkomen. En dat betekent minder storingen. Minder kosten. Onderhoud aan zwembadinstallaties is een vak. Ons vak.

Kwaliteit geborgd door keurmerken en certificaten

Bij Optisport leggen we de lat hoog als het aankomt op kwaliteit, veiligheid en professionaliteit. Onze accommodaties en systemen zijn gekeurd en gecertificeerd en blijven in topconditie dankzij onze eigen onderhoudsdienst. Onze mensen zijn goed opgeleid en blijven zich ontwikkelen met interne cursussen en trainingen. Maar we gaan nog een stap verder. Met mystery visits en interne- en externe audits houden we onszelf scherp en willen we de verwachtingen overtreffen.

Zwembad
Water Technische dienst