Wandelen in de Sahara

Wandelen in de Sahara

Wandelen in een adembenemend natuurgebied

Vlak naast Sportcentrum De Soeverein ligt het prachtige natuurgebied De Sahara. Hierdoor vormen wij de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke wandeling in dit mooie stuk natuur dat onderdeel is van de regio Bosland.

Unieke wandel ervaring
De Sahara doet zijn naam alle eer aan: de grote zandvlakte lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de enorme afwisseling maken een wandeling door dit gebied tot een unieke ervaring. Er zijn drie uitgestippelde routes:

  • Blauw: 3 km (kinderwandeling)
  • Oranje: 6 km
  • Rood: 12 km (in 2018 uitgeroepen tot mooiste wandeling van België!)

Leuk voor kinderen
Langs de blauwe route kom je twee speelelementen tegen vermomd als bewoners van De Sahara: een grote gladde slang waar je in kan klauteren en een boomleeuwerik die je laat vliegen tussen de bomen. Ook de kunstige, natuurlijke speeltuigen van het speelbos maken het bezoek extra leuk voor kinderen. Aan het speelbos vind je twee leuke speelpicknickbanken waar je kinderen zich zoet kunnen houden met spelletjes en weetjes.

Gratis hangmat lenen
Wil je de Sahara vanuit 30 meter hoogte kunnen bekijken? Beklim zeker de uitkijktoren! Doe je het liever iets relaxter? Leen dan bij ons een gratis hangmat en geniet van de rust die het landschap te bieden heeft. Heerlijk om te ontspannen met een goed boek of tot rust komen met een ontspannen siësta.

 

Picknicken
Om de innerlijke mens te versterken voor, tijdens of na een wandeling kan je uiteraard bij ons terecht. Je kan kiezen voor een lekker ontbijt, lunch of diner in onze brasserie of op het terras of je kan een picknickmand huren voor onderweg.

Wil je meer weten over de regio Bosland? Bij ons ben je aan het juiste adres! Als officieel erkende Bosland Gastheer geven we je graag meer tekst en uitleg bij alle activiteiten die er te beleven zijn.

Ontspannen en genieten

Horeca Brasserie 'De Kantine' vormt de ideale uitvalsbasis voor uw wandeltocht. De ideale plek voor een mooie dag uit! Hier kunt u terecht bij de start & finish van uw wandeling in de prachtige natuurrijke omgeving. Neem plaats op ons grote terras en geniet van een drankje of een maaltijd voor of na het wandelen. Klik hier voor meer info en onze menukaart! En uiteraard is het mogelijk een bezoek aan de Sahara te combineren met een frisse duik in ons zwembad.

Wandelen in de Sahara

  • Natuurrijke omgeving
  • 3 wandelroutes
  • Met verschillende speelelementen voor kinderen
  • Zwembad op locatie
  • Tennisbaan op locatie
  • Uitgebreide Horecavoorziening / Brasserie op locatie

Kies een locatie

Kies een Optisport locatie en bekijk de daarbij behorende prijzen en beschikbaarheid.

Rooster & openingstijden

Adres en contact

Waarmee kunnen we je helpen?
Ons team helpt je graag.

Wil je meer weten over deze locatie?
Bekijk de locatiepagina

Telefoonnummer 011-140 483

Stuur je liever een bericht? Vul dan het contactformulier in.