Start herinrichting Stationsplein - Sportlaan - N482

Voorbeeld

Per 1 oktober zal de gemeente/KWS starten met de herinrichting stationsplein-sportlaan-N482. Dit zal in verschillende fases gaan. Inmiddels zijn we bij fase 4 aangekomen.

Deelfase 4a: start 29 oktober en duurt circa twee à drie weken

•Doorgaand autoverkeer tussen het Stationsplein en de Sportlaan kan de omleiding via de A15 volgen.
•Bestemmingsverkeer, fietsverkeer en buslijnen 575, 388 en 75 kunnen tussen het Stationsplein en de Sportlaan via de parallelweg en de inrit bij het Stationspark hun bestemming bereiken. De bushaltes staan nog steeds op de huidige plekken.
•De P+R is gewoon bereikbaar via de westelijke inrit naast het Station.

Deelfase 4b: start rond 15 november en duurt circa één à twee weken. Het verkeer rijdt in deze deelfase als volgt:
•Al het autoverkeer en buslijnen hebben weer volledige doorgang op het Stationsplein. Ook de P+R is weer via twee inritten bereikbaar.
•Fietsers blijven net als in deelfase 4a gebruik maken van de omleiding via de parallelweg.

Aanstaande vrijdag 9 november gaan ze lussen (voor de verkeerslichten) aanbrengen ter hoogte van de kruising Sportlaan - N482. Omdat ze hier op de weg werken, zetten wij deze vrijdag verkeersregelaars in op de betreffende gedeeltes van de Sportlaan en de N482. Autoverkeer heeft altijd veilige doorgang! Volgende week maandag 12 november brengen ze ook een nieuwe deklaag aan op de brug van de N482 (net voorbij de kruising waar het spoor onder door loopt). Ook op deze dag bieden wij u hier veilige doorgang met de inzet van verkeersregelaars!

Beide werkzaamheden nemen elk een dag in beslag en hebben geen grote invloed op de huidige verkeerssituatie: er is gewoon doorgang voor het autoverkeer.