Drie vrouwen trainen samen in ondiep water met gewichten en hebben plezier met elkaar tijdens een Aqua’groepsles in een van de Optisport zwembaden.

Bronbad De Lockhorst

Sliedrecht
Wij willen iedereen een hele fijne zomervakantie toewensen en veel zwemplezier! Voor de exacte openingstijden zie rooster.

Activiteiten

Vrijzwemmen

Kom gezellig met vrienden, vriendinnen en familie zwemmen!
Twee jongetjes zitten op de rand van het zwembad van Optisport, de ene spuit de ander nat met een waterpistooltje.

Oefenuur

Gratis voor je kind! Jij zwemt (betaalt) mee om hem/haar extra te laten oefenen
Een meisje krijgt privé instructies van een instructeur tijdens de Zed & Sop zwemlessen in het zwembad van Optisport.

Rooster & openingstijden

Bekijk hieronder het rooster.

Lokale berichten

De leukste en beste zwemles

Wij leren kinderen goed zwemmen op een leuke, persoonlijke en veilige manier. Check de video en neem zelf een kijkje bij onze Zed & Sop zwemles!
Klik hier voor meer info

Meer informatie

Zwembad
Bronbad De Lockhorst is een gezellig familiezwembad gevuld met bronwater. Door het hoge mineraalgehalte is het water gezond en zacht voor de huid. Kwaliteit, hygiëne en veiligheid staan hier voorop. 

Ons wedstrijdbad is 25x15 meter en heeft 6 banen, elke baan heeft een startblok. De beweegbare bodem is 9 meter lang en kan variëren tussen 0 en 1,91 meter diepte. 
 

Het doelgroepenbad (29°C) is 25x10 meter en heeft een beweegbare bodem die kan variëren tussen 0 en 2 meter diepte. Je vindt hier ook een apart peutergedeelte met een diepte van 0,17 meter. Hier kunnen de allerkleinsten zich urenlang vermaken met de regenboogglijbaan, spuit-eend en tuimelaar. 
 

Ons recreatiebad heeft alles wat je van een subtropisch zwembad mag verwachten: een stroomversnelling, jetstreams, een bubbelbad, 2 peuterbaden en een glijbaan van 30 meter.
Deze glijbaan heeft een apart landingsbad. Dankzij de snelheidsmeter van de glijbaan kun je erg leuke wedstrijdjes doen, en bovendien na afloop een leuke foto maken die je kunt versturen naar je eigen e-mailadres. De peuterbaden hebben een diepte van 0,2 meter. Er zijn hier verschillende leuke kleuterglijbanen.

 

Buitenzwembad & Ligweide
Als het lekker weer is, wil je natuurlijk zwemmen in een buitenzwembad en genieten van de zon op een ligweide. Ook hiervoor kun je bij De Lockhorst terecht. Ons buitenzwembad (26°C) is 25x15 meter en heeft 6 banen, mét startblokken. Met het hele gezin roetsj je van de vierbaans glijbaan van 4 meter hoog en maar liefst 28 meter lang! 
De ligweide vind je rondom het hele zwembad. Je merkt het meteen als je hier je handdoek neerlegt… dit voelt als vakantie! 
Ben je nog niet moe? Spring je dan fit op de airtrampoline. Ook bij het buitenbad is een apart gelegen kleuterbad. Dit is 0,4 meter diep en circa 25 m2 groot. Rondom het kleuterbad vind je een eigen ligweide met een klimrek en wipkippen.Sauna
Ook ontspannen doe je bij Bronbad De Lockhorst! Wij hebben een Turks stoombad en een Finse blokhut sauna.

In het Turks stoombad gaat de luchtvochtigheid naar 100%. De temperatuur is ongeveer 45 graden. Dat is gelijk het verschil met een sauna waar de lucht veel droger is. Mensen met luchtwegproblemen kunnen baat hebben bij een stoombad doordat de zachte stoom een gunstige uitwerking heeft op de luchtwegen. Hiermee kunnen irritaties verminderen en beginnende verkoudheden krijgen geen kans. De invloed van de stoom en warmte op de huid zet de poriën open waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en de huid gereinigd. 

De Finse sauna is de traditionele sauna, zoals de meeste mensen deze kennen. Het is een droge sauna met een lage luchtvochtigheid. De Finse sauna dient vooral om het lichaam te reinigingen en spieren te ontspannen. De temperatuur van deze sauna zorgt voor transpiratie. Daardoor verwijderen afvalstoffen zich uit het lichaam en dragen zorg voor een goede doorbloeding van de huid. Je kunt hier zelf de vochtigheid en warmte opvoeren door water op de hete stenen te kappen. De temperatuur van deze sauna ligt tussen 80 en 90 graden.Horeca
Van sporten, spelen en ontspannen krijg je lekkere trek. Daar weten wij wel raad mee! Kom lekker lunchen of een kopje koffie drinken in de brasserie of bij mooi weer op het gezellige terras. Je kijkt uit op het recreatiebad en op het buitenbad.Sporthal
In ons pand bevindt zich een sporthal met een afmeting van 48x24 meter. Hier kunnen veel sporten beoefend worden, zoals hockey, voetbal, korfbal en basketbal. Voor meer informatie over de sporthal kun je contact opnemen met de gemeente.

  • Familiebad
  • Sauna
  • Ligweide
  • Gratis parkeren

Contact

Bronbad De Lockhorst

Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht

Open in Google maps

Telefoonnummer 0184-412518
E-mailadres [email protected]