Voorronde NK Watervoetbal

Voorronde NK Watervoetbal

Wat is watervoetbal?

Watervoetbal is een voetbalwedstrijd voor kinderen in een zwembad met beweegbare bodem waarin een klein laagje water van 15 cm staat. Het speelveld is ongeveer 15 bij 11 meter en daarin staan twee waterpolodoeltjes. Wedstrijden duren slechts 8 minuten met teams van 4 personen  zonder keeper. De speeltijd is exact 8 minuten. De doeltjes zijn 90 centimeter hoog en 2,05 meter breed en de bal is zo’n 45 cm in doorsnede. De techniek is heel anders dan bij gewoon voetbal en levert vaak verrassende winnaars op! Houd er dus wel rekening mee dat je meer kracht moet gebruiken om de bal te schoppen vanwege het water.

Ervaren veld- of zaalvoetballers hebben bij watervoetbal veel minder voordeel ten opzichte van onervaren spelers. Iedereen kan hier dus aan deelnemen. Het team wat de meeste doelpunten maakt, wint de wedstrijd. Doordat jongens en meisjes samen in een team spelen levert dit verrassende winnaars op.

Deelnemers:

  • Elk team heeft maximaal 6 deelnemers, die geboren moeten zijn in 2008, 2009, 2010 of 2011. Dit moeten ze aantonen met een ID bewijs of een kopie daarvan. Tijdens het NK wordt dit zeker gecontroleerd.

Inschrijven:

Wil jij samen met je vrienden & vriendinnen naar het Nederlands Kampioenschap Watervoetbal in Arnhem? Schrijf je team in via rodneyvangelderen@optisport.nl en maak kans op de felbegeerde beker!

  • Dinsdag 19 oktober 2021, 10:00 - 14:00 uur
  • € 20,00 (per team)
  • Optisport Sportboulevard Dordrecht