Olympisch Kwalificatie Toernooi

World Cup Shorttrack 2021

Komend najaar is de Optisport Sportboulevard Dordrecht het toneel van een van de olympische kwalificatietoernooien (OKT's) in het shorttrack. Van 25 tot en met 28 november 2021 vindt daar de World Cup plaats, die de status van OKT heeft. De ISU heeft de toewijzing van het evenement definitief bevestigd aan de KNSB en TIG Sports.

De online kaartverkoop voor deze World Cup is inmiddels gestart. De KNSB, Optisport en eventpartner TIG Sports hopen dat in november wel publiek bij het evenement welkom is. Vanwege de coronapandemie werd het afgelopen WK zonder toeschouwers afgewerkt.

"Laten we hopen dat het coronavirus in het nieuwe seizoen onder controle is. Los daarvan zijn wij hartstikke blij dat we deze World Cup mogen organiseren", zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. "In het olympisch seizoen, waar je als land op de World Cups startbewijzen voor Beijing moet bemachtigen, is zo'n thuisvoordeel welkom."

Tickets voor de World Cup Shorttrack zijn inmiddels (alleen online) verkrijgbaar via de onderstaande link: https://shop.ticketing.cm.com/ISU-World-Cup-Short-Track-2021/

  • Donderdag 25 november 2021, 10:00 uur - zondag 28 november, 18:00 uur
  • € 25,00 (vak B1-B2 & F1-F2)
  • € 35,00 (vak AA & BB)
  • Optisport Sportboulevard Dordrecht