Liz & Wes

Afbeelding Liz & Wes

Liz & Wes Spetterles

Samen genieten en bewegen

Hallo, wij zijn Liz een zeesterren-meisje en Wes een haaien-jongentje en wij zijn de beste vrienden. Wij wonen in de zee, bij het mooie eiland Topia, samen met onze papa’s en mama’s, broer en zus en opa’s en oma’s. Spelen in het water vinden wij het leukste wat er is! Wij spelen het liefst in het water met onze vriendjes Bobby de badeend, Puck de pinguïn en Sammy de Zeehond en spetteren met Opa Ad doen wij ook graag. Kom jij ook spelen, spetteren en liedjes zingen met ons in het water?

Samen spelen in het water, dat is leuk en gezond. Bovendien versterkt het de onderlinge band. Samen met papa, mama, opa of oma om leren omgaan met water. Onze lessen bestaan uit vaste elementen: liedjes, spelletjes en watergewenning. Liz & Wes spelen de hoofdrol in onze spetterlessen. Samen met hun familie en vriendjes komen ze terug in alle verhaaltjes in de boekjes, avonturen, spelletjes en oefenmaterialen. Spelenderwijs vertrouwd raken en ontdekken wat je kindje allemaal kunt, zo leggen we de basis voor een leven lang zwemplezier 
 

Liz & Wes Spetterles

  • Muziekdoos
  • Boekjes met verhaaltjes
  • YouTube Zing mee met alle liedjes uit de les
  • Verzamel alle washandjes

Bewegen moet je leren (0 tot lopend)
Jonge baby’s kunnen snel vermoeid raken door alle geluiden en prikkels in het zwembad. Onze spetterlessen duren 45 minuten, maar de allerkleinste zijn vaak maar 20 tot 30 minuten ‘effectief bezig’. De rest van de tijd besteden we aan lekker ontspannen en contact maken. Want quality time met je kind vinden we ontzettend belangrijk. 

De fysieke ontwikkeling van je baby speelt een belangrijke rol in onze spetterlessen. We verstoppen het in allerlei spelletjes, en we stimuleren een kind voortdurend zijn lijfje te gebruiken en te ontdekken wat hij daar allemaal mee kan. Het warme water is daarbij een geweldige omgeving om te oefenen. Het biedt je kind een extra ervaring: in het water is alles héél anders! Bovendien gaat bewegen makkelijker, doordat je wordt ‘gedragen’ door het water. 

De geestelijke ontwikkeling van je baby speelt ook een belangrijke rol in onze spetterlessen. Aan alle spelletjes en oefeningen zit een mentaal aspect, groot of klein. We stimuleren de hersenen en zintuigen op allerlei manieren.

Volle kracht vooruit (lopend tot 2 jaar)
Voor een dreumes is de Spetterles best nog intensief, maar hij kan het al wat langer volhouden, zo’n 30 minuten. Het laatste kwartier van de les is bedoeld om lekker te spelen met papa, mama, opa of oma. 

De fysieke ontwikkeling van je dreumes speelt een belangrijke rol in onze spetterlessen. We verstoppen het in allerlei spelletjes  en we stimuleren een kind voortdurend zijn lijf te gebruiken, en te ontdekken wat hij daar allemaal mee kan. Het warme water is daarbij een geweldige omgeving om te oefenen. Héél anders dan op het droge!

De mentale ontwikkeling van je dreumes speelt ook een belangrijke rol in onze spetterlessen. Muziek, zingen, spelletjes met kleurrijke attributen: het komt allemaal tijdens de lessen voorbij. Zo stimuleren we de hersenen, zintuigen en het zelfvertrouwen op een leuke en speelse manier.

Rennen, klimmen en springen (2 tot 3 jaar)
Je peuter wordt steeds meer watervrij. Hij ervaart dat hij ‘gewoon’ kopje onder kan gaan bijvoorbeeld. Soms met jouw hulp, soms al eventjes los. Je peuter mag zelf in het water springen vanaf de badrand, waar jij hem ‘opvangt’. We oefenen ook met het oprapen van een speeltje van de bodem, en met het zwemmen door een hoepel heen. Echte waterratjes gaan misschien al met een ‘knielduik’ onder water.

Leren is ook: je grenzen verleggen. Steeds weer iets nieuws proberen, telkens een stapje verder gaan. Onze spetterlessen zitten vol uitdagingen. Het ene kind zal zich daar zonder aarzelen in
storten, het andere kind zal iets nieuws wat behoedzamer benaderen. Hoe dan ook: een peuter heeft jouw hulp steeds minder nodig. We laten hem ervaren dat hij al heel veel zelf kan. Goed voor zijn
gevoel van zelfredzaamheid in het water.

Wat een spierkracht (3 tot 4 jaar)
In onze spetterlessen voor kinderen van 3 tot 4 jaar focussen we op zelfredzaamheid in het water en werken we langzaam toe naar de echte zwemlessen. Dat betekent dat je als ouder vaker langs de kant zit en even niet meer mee gaat het water in. 

Voor peuters zijn de spetterlessen lekker uitdagend en heel gezellig. Het lukt steeds beter om zelf
opdrachtjes uit te voeren. Tijdens de les in het water trainen we de beenspieren volop door te lopen, te trappelen en te flipperen. Ook klimmen we het water uit via het trapje langs de kant en leren we kinderen zelfstandig de kant of de mat te bereiken. Een extra uitdaging voor de balans: rennen op een loopmat in het water! 
 

Als je kindje oud genoeg is kan er gelijk doorgestroomd worden naar de reguliere zwemles.  Hier gaan de kinderen op avontuur met Zed & Sop, de grote broer en zus van Liz & Wes.

Hier vind je alle accommodaties waar je op avontuur kunt met Liz & Wes