Openingstijden

Bekijk het rooster

Contact- en adresgegevens

Bekijk hier onze contactgegevens

Aanbod & prijzen

Vrijzwemmen

Kom gezellig met vrienden, vriendinnen en familie zwemmen!
Afbeelding Vrijzwemmen

Oefenuur

Gratis voor je kind! Jij zwemt (betaald) mee om hem/haar extra te laten oefenen
Afbeelding Oefenuur nieuw!

Aqua'Fit

Blijf samen fit en gezond op een gezellige manier!
Afbeelding Groepsles AquaFit

Rooster & openingstijden

Bekijk hieronder het volledige rooster of klik hier voor een PDF met de banenbezetting.


 

Over de locatie

Sportcentrum De Soeverein is een modern en gezellig sportcomplex dat met een gevarieerd zwembad, een spraypark, tennisvoorzieningen en een gemoedelijke brasserie met buitenterras recreatie en ontspanning biedt voor jong en oud. De Soeverein is gelegen vlak naast het natuurgebied De Sahara en is daarmee de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen tijd samen met het hele gezin!
 

Zwembad
Sportcentrum Soeverein beschikt over een wedstrijdbad met een afmeting van 25x15 meter en telt zes banen. De gemiddelde watertemperatuur is 28°C en leent zich daarmee perfect voor o.a. banenzwemmen, recreatief zwemmen en zwemlessen voor zowel kinderen als volwassenen. Het ondiepe gedeelte van het wedstrijdbad beschikt over een beweegbare bodem. 

Het doelgroepenbad heeft een afmeting van 10x12 meter. De standaard watertemperatuur in dit bad ligt iets hoger, rond de 31°C. Hier vinden onder andere de Aqua’Groepslessen plaats. Het volledige doelgroepenbad beschikt over een beweegbare bodem. Daarnaast is er een achtvormig kinderbad aanwezig welke is opgedeeld in een peuter- en kleutergedeelte. Het voorste gedeelte van dit zwembad is 0,25 meter diep, het achterste gedeelte is 0,45 meter diep.

Onze accommodatie heeft veel te bieden voor jong en oud. Kom volledig tot rust in de sauna, jacuzzi, of overheerlijk stoombad. De entree tot het sportcentrum is inclusief toegang tot deze faciliteiten, hier rekenen we geen extra kosten voor. Daarnaast beschikken we over een familieglijbaan, een kinderglijbaantje, kantelemmers en een bellenblazer.

Spraypark
In het spraypark kunnen kinderen zich vermaken met de speelse en kleurrijke spuitelementen en verrassende fonteinen. Zo vind je hier onder andere een aantal waterkanonnen en een spraytunnel. Het is heerlijk om hier verfrissing te zoeken tijdens warme zomerdagen terwijl de ouders genieten van een verkoelend drankje op het buitenterras.

Tennis
Er zijn vier tennisbanen aanwezig met een vloer uit rubber met daarbovenop een granulaat korrel. Dit zorgt ervoor dat de vloer optimaal is voor elk tennisniveau. Er is een samenwerking tussen Sportcentrum Soeverein en Tennisclub Lommel. De banen zijn tevens beschikbaar voor losse verhuur, je hoeft dan geen lid te zijn van de tennisvereniging.

Brasserie met buitenterras
Brasserie De Kantine is een gezellige ontmoetingsplaats in Lommel waar je kan borrelen en/of een hapje kan eten voor, tijdens of na je sportactiviteiten bij onze accommodatie en is ideaal voor gezinnen met kinderen. In de zomer kun je plaatsnemen op ons ruime buitenterras in een prachtige omgeving met zicht op de naastgelegen speeltuin en spraypark. Je vindt er hoge borreltafels, ruime tafels om lekker aan te eten en heerlijke loungebanken waar je met een biertje of cocktail naar de spelende kinderen kan kijken. Bij slecht bieden wij voldoende gezellige zitgelegenheid binnen, waar eveneens eindeloos speelplezier wordt geboden aan kinderen.

Evenementen
De brasserie biedt uiteenlopende mogelijkheden bij het organiseren van diverse evenementen; van groepsontbijt en seminars tot workshops en babyborrels. Ook voor de organisatie van vrijdagmiddagborrels en bedrijfsuitjes staan we graag voor je klaar, eventueel in combinatie met het huren van een vergaderzaal (max. 10 personen), een mooie wandeling en/of andere sportieve activiteiten. Ons ervaren en enthousiaste team kijkt graag samen met jou hoe we je het beste kunnen ondersteunen. Samen maken we er een gezellige dag en/of avond van! Neem contact met ons op via onderstaand contacftormulier om de mogelijkheden te bespreken.

De omgeving
De ligging van Sportcentrum De Soeverein is de ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten, met name in het prachtige natuurgebied De Sahara. Ook voor gezinnen met jonge kinderen heeft de omgeving veel te bieden. Zo is er een speeltuin gelegen in een rustige en bosrijke omgeving en zijn er veel leuke speelelementen als een kabelbaan, een reuze schommel, verschillende speel- en klimcombinaties, een apart kleuter- en peutergedeelte en een skatepark. Het skatepark is ideaal voor zowel beginners als gevorderden, telt drie area’s en is toegankelijk voor skaters, BMX en inliners.

Wij informeren je graag over de diverse mogelijkheden die de omgeving te bieden heeft. Voor, tijdens en na het verkennen van de omgeving staan we graag voor je klaar in onze gezellige horeca, waar we tevens ook groepen ontvangen. 

 

 • Recreatie en ontspanning voor jong en oud
 • Gelegen in een prachtige omgeving
 • Sauna, jacuzzi en stoombad
 • Familieglijbaan
 • Apart peuter- en kleuterbadje,
 • Spraypark met kantelemmers, bellenblazer en waterkanonnen
 • Tennisbanen
 • Gezellige brasserie met buitenterras
 • Geschikt voor uiteenlopende evenementen
 • Bereikbaar met het openbaar vervoer
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • Gratis parkeren

Contact

De Soeverein

Sportveldenstraat 15, 3920 Lommel

Open in Google maps

Stuur je liever een bericht? Vul dan het contactformulier in.

senioren fitness
schaatsen
zwemmen

Over Optisport

Optisport brengt mensen in beweging! Dat doen we met een breed aanbod aan faciliteiten en activiteiten. Zwemmen, fitness, binnensporten en schaatsen zijn speerpunten. Optisport exploiteert en excellereert sportaccommodaties in Nederland en België.

Meer over Optisport