Afrit N3 en fietspad bij Gezondheidspark dicht voor plaatsen geluidsschermen

Locatie waar schermen komen te staan.

Er komen groene geluidschermen langs de N3 ter hoogte van het Gezondheidspark. Dit ligt bij het Albert Schweitzer ziekenhuis en de Sportboulevard. Die schermen maken de bouw van nieuwe woningen mogelijk in het gebied. Binnenkort start aannemer Heijmans met het voorbereidende werk voor de plaatsing van de schermen. Daarom gaat afslag 4 van de N3 vanaf 11 september dicht voor alle verkeer.

Alleen brandweer, ambulances en politie met zwaailicht kunnen van de afrit gebruik maken. Het gaat om de afslag Dordrecht-Krispijn/Crabbehof/Centrum op de N3 richting Papendrecht. Ook het fietspad aan de oostkant van de N3 gaat dicht. We sluiten het deel van het fietspad tussen de Galileïlaan en de Overkampweg af. Voor het autoverkeer en de fietsers zijn er omleidingsroutes.

De afsluiting is noodzakelijk voor de veiligheid van de werknemers van de aannemer en voor de weggebruikers. Afslag en fietspad blijven dicht tot eind 2023.

Wat gebeurt er precies? 

Sinds 11 september zijn de werkzaamheden voor de geluidsschermen langs de N3 bij het Gezondheidspark begonnen. De geluidsschermen zijn in de loop van 2024 klaar. Aannemer Heijmans haalt eerst een lange strook groen weg op de plaatsen waar de geluidsschermen komen. Daarna brengt hij op het gebied naast de N3 een grote hoeveelheid zand aan waarop de kranen en machines kunnen staan. Vóór het plaatsen van de geluidsschermen trilt de aannemer eerst funderingspalen in de grond. Het trillen van de funderingspalen geeft wat geluidhinder. Daar is niet aan te ontkomen. Het gaat echter om beperkte geluidhinder, die binnen de normen valt. Het 'heien' vindt in principe alleen overdag plaats. Daarna volgt het plaatsen van de geluidsschermen. 

Afslag en fietspad dicht  

Voor het werk is het nodig om de afslag 4 van de N3 af te sluiten. Alleen brandweer, ambulances en politie met zwaailicht kunnen erdoor.  Ook is het uit het oogpunt van veiligheid noodzakelijk het fietspad langs de oostkant van de N3 tussen de Galileïlaan en de Overkampweg af te sluiten. Voor auto's en fietsers zijn er omleidingsroutes. De afsluiting duurt naar verwachting tot eind 2023.

Omleiding voor autoverkeer

Afslag 4 van de N3 Dordrecht-Papendrecht naar de Overkampweg gaat dicht voor alle verkeer. Het kaartje op de website geeft de omleidingsroute aan: Geluidsschermen Gezondheidspark - Dordrecht

 

Contact

Optisport Sportboulevard Dordrecht

Fanny Blankers-Koenweg 10, 3318 AX Dordrecht

meer informatie over deze locatie

Open in Google maps

Telefoonnummer 078-7111600
E-mailadres [email protected]

Openingstijden receptie

Maandag 06:45-21:00
Dinsdag 06:45-21:00
Woensdag 06:45-21:00
Donderdag 06:45-21:00
Vrijdag 06:45-18:30
Zaterdag 08:30-17:00
Zondag 08:30-16:00