Tolhuisbad & HealthClub Dokkum

Openingstijden

Bekijk het rooster

Contact- en adresgegevens

Bekijk hier onze contactgegevens

Optisport Health Club Summer Deals!
Klaar om in actie te komen?

Voordelig sporten in de zomer met de Optisport Summer Deals!

Start in juni: 3 maanden onbeperkt sporten van 129,- nu voor slechts 55,-
Start in juli: 2 maanden onbeperkt sporten van 86,- nu voor slechts 40,-
Schrijf je in voor een jaarabonnement en sport de hele zomer gratis!

Inschrijven

Aanbod & prijzen

Vrijzwemmen

Kom gezellig met vrienden, vriendinnen en familie zwemmen!
Afbeelding Vrijzwemmen

Aqua'Fit

Blijf samen fit en gezond op een gezellige manier!
Afbeelding Groepsles AquaFit

Oefenuur

Gratis voor je kind! Jij zwemt (betaald) mee om hem/haar extra te laten oefenen
Afbeelding Oefenuur

Aqua'Vitaal

Krijg meer beweging op een gezellige en leuke manier!
Afbeelding Aqua'Vitaal groepsles

Sporthal huren

Interesse in het huren van onze sporthal? U kunt contact opnemen via het contactformulier op deze website (zie onderaan)
Afbeelding Sporthal Huren

Rooster & openingstijden

Zaterdag en zondag geopend tijdens competities en op aanvraag.

Over de locatie

Het Tolhuisbad is een veelzijdige accommodatie met o.a. een binnen- en buitenzwembad. Het binnenzwembad bestaat uit een wedstrijdbad en een recreatiebad met uiteenlopende recreatieve elementen. In het buitenzwembad kun je tijdens de lente- en zomerdagen verkoeling zoeken met het hele gezin. De aanwezige sporthal biedt diverse mogelijkheden voor zowel het onderwijs als voor sportverenigingen. In de centraal gelegen horeca kun je ontspannen voor, tijdens of na je sportieve activiteiten. Kortom: de accommodatie heeft veel te bieden voor actieve waterliefhebbers en fanatieke sporters, maar biedt ook ontspanning en recreatie voor jong en oud. Het Tolhuisbad is tevens toegankelijk voor mindervaliden.
 

Binnenzwembad
Het wedstrijdbad heeft een afmeting van 25x15 meter en beschikt over een verstelbare bodem waarmee de diepte kan variëren tussen de 1.40 en 2.40 meter. Het bad is hiermee uiterst geschikt voor zwem- en waterpolowedstrijden. De watertemperatuur is gemiddeld 28°C.

Het recreatiebad heeft een afmeting van 22x12 meter en is voorzien van een glijbaan en hot whirlpool van 3x3 meter. De watertemperatuur is gemiddeld 30°C. Aangrenzend aan het recreatiebad ligt een peuterbadje met een kinderglijbaan.

Zonnebanken
De twee zonnebanken bieden optimale privacy en de uitgelezen mogelijkheid om op een verantwoorde manier een gezonde, bruine tint op te doen.

Buitenzwembad
Het buitenzwembad is bereikbaar via het recreatiebad en heeft een afmeting van 7x7 meter.

Fitness
Optisport Health Club Dokkum beschikt over een fitnessruimte waar je gebruik kunt maken van cardio- en krachtapparatuur. Je bepaalt zelf wanneer je sport en op welke manier je je persoonlijke doelen behaalt. Je kunt je fitnessabonnement ook combineren met het zwembad.

Sporthal
De sporthal heeft een afmeting van 28x48 meter en kan eventueel in drie delen worden gesplitst voor trainingen. Bij wedstrijden kunnen de wanden omhoog en is er één groot speelveld. De vloer heeft belijning voor sporten als badminton, handbal, volleybal, korfbal, zaalhockey en zaalvoetbal. Er is een grote tribune aanwezig van waaruit alle sporten goed te volgen zijn voor het aanwezige publiek.

Vergaderruimte
De vergaderruimte heeft een oppervlakte van ongeveer 80m2 en is te huren in de maanden januari, februari, juli, november en december.

Horeca
Het Tolhuisbad beschikt over een sfeervolle horeca welke ruimte biedt aan ongeveer honderd personen en is een fijne plek om tijdens je bezoek aan het sportcentrum te ontspannen. De horeca is centraal gelegen waardoor het mogelijk is om zowel vanuit het zwembad als de sporthal te worden bediend. Ook na afloop van je training of wedstrijd ben je van harte welkom voor een sportdrankje, kop koffie of een vers getapt biertje met bittergarnituur.

De accommodatie heeft een uitstekende bereikbaarheid en is daarmee zeer geschikt voor presentaties, meetings, recepties en feestelijke bijeenkomsten, mede door de mogelijkheid om de bijeenkomst te combineren met sportieve activiteiten. We beschikken daarnaast over een uitgebreide catering. We bespreken graag samen met jou de mogelijkheden.

 

  • Veelzijdige accommodatie met binnen- en buitenzwembad
  • Hot whirlpool
  • Twee zonnebanken aanwezig
  • Fitness
  • Cardio en kracht
  • Sfeervolle horeca
  • Voldoende parkeergelegenheid
  • Gratis parkeren
  • Bushalte op loopafstand

Contact

Tolhuisbad & HealthClub Dokkum

Tolhuispark 2, 9103 SN Dokkum

Open in Google maps

Telefoonnummer 0519-292510

Stuur je liever een bericht? Vul dan het contactformulier in.

senioren fitness
schaatsen
zwemmen

Over Optisport

Optisport brengt mensen in beweging! Dat doen we met een breed aanbod aan faciliteiten en activiteiten. Zwemmen, fitness, binnensporten en schaatsen zijn speerpunten. Optisport exploiteert en excellereert sportaccommodaties in Nederland en België.

Meer over Optisport