In zwembad Vitaloo van Optisport is het aangenaam verpozen. Niet alleen zwemmen behoort tot de mogelijkheden maar ook lekker luieren rondom het water. In het 25 meter bad zal er altijd sprake zijn van enige actie omdat daar vanzelf gezwommen dient te worden. Dit kan bestaan uit stevig banenzwemmen tot actief recreëren met o.a. spelmateriaal.

In het recreatiebad zal er altijd sprake zijn van een ontspannende sfeer omdat men daar inderdaad ontspanning kan vinden in het ondiepe water. Een volwassene kan overal lopen, de waterdiepte varieert van 40 tot 140 cm. In het bassin is een whirlpool, zitbank en een ligbank gemaakt waar men heerlijk kan ontspannen. Je kunt een kop koffie aan de zwemmersbar of op het zwemmersterras nuttigen. In het weekend staat de frituur aan! Ook aan de hele kleintjes is gedacht: een peuterbadje met waterspuitertjes staan tot hun beschikking.

Met name in de zomerperiode is het zwembad bijzonder uniek, omdat men in die periode namelijk binnen kan zwemmen en buiten vele mogelijkheden heeft om te spelen en van de zon te genieten op het schitterende speelveld.