Groepslessen, zwemlessen en feestjes voor jong en oud bij Optisport 't Walfort in Aalten

 

Optisport ’t Walfort is het zwembad voor de inwoners van Aalten en omgeving. In de zomermaanden kun je heerlijk genieten van ons natuur-buitenbad. Er wordt voor iedereen wel een leuke activiteit georganiseerd bij Optisport ’t Walfort. AquaFitness, Aqua Power Walk en AquaSpinning zijn o.a. te volgen bij Optisport ’t Walfort.

 

Voor de 50-plussers wordt Fifty Fit gegeven om fit te blijven.Ook voor de kinderen is er genoeg te doen bij Optisport ’t Walfort. Wij bieden zwemlessen aan, die extra leuk zijn door de avonturen van Zed & Sop, we bieden Aqua'Kids-lessen aan én elke vrijdag avond is er discozwemmen.Voor jong en oud is er van alles te beleven. En met het zeer voordelige ALL-IN abonnement kan iedereen meedoen met alle leuke en sportieve activiteiten.

 

De zwembaden van Optisport 't Walfort

Wedstrijdbad

Het 25m wedstrijd is heerlijk om baantjes te trekken. Met onze beweegbare bodem kunnen wij (de helft van) het bad instellen op alle dieptes (tot 2.00m). Ideaal voor onze verschillende Aqua Sports, zwemlessen of banenzwemmers.

Recreatiebad

Ons recreatie bad is via een brede trap bereikbaar voor iedereen, met een oplopende waterdiepte voor iedereen toegankelijk. In het recreatie bad staan verschillende water spouwende apparaten, zoals;

 • Breed bek spuitpaal
 • Wand spuitstralen
 • Vloerbult

In het recreatie bad is ook mogelijk om heerlijk te relaxen in de brede bubbelbank.Ons recreatie bad wordt ook meerdere malen gebruikt door Estinea, voor heerlijke ontspanning voor bezoekers met een beperking.

Instructiebad

Het instructiebad is met een oplopende diepte, ideaal voor de kleinste kinderen, of kinderen met nog geen zwemdiploma.Een leuk overzichtelijk bad en met een aansluiting naar de uitgang van de glijbaan.

Glijbaan

Met een deels overdekte glijbaan die van binnen de accommodatie naar buiten de accommodatie langs gaat is een spectaculaire rit voor alle leeftijden.

Peuterbad

In het peuterbadje staat een kleine glijbaan en een fonteintje, en is volop speelgoed aanwezig, kortom volop vermaak!

Buitenbad

Sinds een aantal jaren maken wij weer gebruik van ons buitenbad, dit gezuiverd natuurwater wordt volledig verwarmd door de zon. Met een strand aangesloten aan ons buiten terras, is dit heerlijk genieten.

Onze horeca

Optisport ’t Walfort beschikt over een natte en een droge horeca. Dit betekend dat er zowel op de zwemzaal als bij de receptie de mogelijkheid is om uw bestelling door te geven, of een vers kopje Douwe Egberts koffie kunt drinken. In ons uitgebreide assortiment is er voor iedereen iets lekkers.

 

Parkeren en bereikbaarheid

Optisport ’t Walfort ligt aan de rand van Aalten richting Bredevoort (in de richting van Winterswijk).Om een mooie bosrijke omgeving vindt u Optisport ’t Walfort. Aan de voorkant van onze accommodatie (onder de brug door) is voldoende parkeer gelegenheid.

 

ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

Voorbeeld

Het Grote Onderwateravontuur

Je kinderen zorgeloos laten deelnemen aan zwemlessen

Voor de meeste kinderen bestaat er geen grotere pret dan waterpret. Wat is er nu leuker dan zorgeloos te plonzen en te ravotten in het water zonder angst om een keertje kopje onder te gaan? Niet alleen in de beschermde omgeving van het zwembad, maar ook in het onbekende buitenwater. Voor ouders is het een geruststellende gedachte dat hun kinderen veilig kunnen meedoen aan allerlei recreatieve activiteiten in, op of aan het water en daar wil Optisport aan bijdragen.

Ga mee op avontuur met Zed & Sop

Zwemmen is leuk, maar leren zwemmen tijdens een groot onderwateravontuur is nóg leuker! Samen met Zed de haai en Sop de zeester beleven de kinderen de leukste en spannendste avonturen tijdens de zwemlessen. Ze gaan op zoek naar het gezonken schip De Gouden Draek en de Piraten schat. Alle avonturen staan beschreven in een paspoort dat zwemleskinderen krijgen bij start van het zwemlestraject, samen met een prachtige schatkist. Gaandeweg wordt de schatkist gevuld met edelstenen en worden er zegels verdiend voor in het paspoort. Na het behalen van een diploma kan een medaille worden gekocht die een speciale plek heeft in de schatkist. Als het C-diploma is behaald, is het avontuur ten einde en wacht de grootste beloning: De Reuze Robijn.

 • Een veilige zwemles met avontuur en spanning!
 • Een uniek beloningssysteem motiveert je kind
 • Veiligheid en hygiëne staan hoog in het vaandel bij ons
 • Gediplomeerde en enthousiaste instructeurs
 • Vorderingen zijn te volgen via het online leerlingvolgsysteem

Met reguliere zwemles behaalt je kind in zijn of haar eigen tempo de zwemdiploma’s A, B of C. Je kind maakt pas de volgende stap als hij of zij daar zelf aan toe is en zichzelf daar prettig bij voelt.
 

ma

-
ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

di

-
ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

wo

-
ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

do

-
ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

vr

-
ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

za

-
ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

week

print-icon

Zwembad 't Walfort

ma

 • -
  ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

di

 • -
  ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

wo

 • -
  ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

do

 • -
  ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

vr

 • -
  ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

za

 • -
  ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER
print-icon

ZED EN SOP ZWEMLES REGULIER

4-lessenkaart
volwassenen
€ 23,50
half uur les
abonnement
€ 33,80
maand contract, incasso
abonnement
€ 35,00
maand contract, contant

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op voor meer informatie.