De Waterhoorn bestaat 25 jaar

25 jaar waterhoorn

De Waterhoorn bestaat 25 jaar!

 

Ter ere van het 25-jarig jubileum spreken we met diverse (oud-)collega’s en bekenden van De Waterhoorn. Lees hier het verhaal van Reddingsbrigade Notwin. Deze vereniging is opgericht in 1973 en maakt sindsdien gebruik van het zwembad in Hoorn. Vanaf de opening van Zwembad De Waterhoorn is Reddingsbrigade Notwin, die inmiddels bestaat uit ongeveer 180 leden, “vaste gast” op de zaterdagochtend en zondagavond.

 

Voor jong en oud
Kinderen sluiten zich vaak aan bij De Reddingsbrigade nadat ze zwemdiploma A en B hebben behaald. Dat is, naast de minimale leeftijdseis van zes jaar, de minimale eis om lid te worden. “Kinderen leren spelenderwijs in de loop van de jaren eerst om zichzelf te redden, later om hun vriendje te redden en tot slot om de leiding te nemen bij een redding. Op deze manier is er altijd weer iets nieuws te leren”, aldus Reddingsbrigade Notwin.

 

Er wordt gewerkt met een minimale leeftijdseis, maar van een maximale leeftijdseis is geen sprake. “Daar waar we op zaterdagochtend vooral bezig zijn met het aanleren van zwemmend redden technieken, zwemmen we op zondagavond vooral om in conditie te blijven. We zien daar dus ook onze oudere leden terug, 65+ is dan geen uitzondering”, vertelt De Reddingsbrigade. Er zijn zelfs leden die sinds de oprichting van de vereniging al lid zijn.

 

Een veelzijdige relatie
Naast het feit dat Reddingsbrigade Notwin alle jaren een vaste huurder is van het zwembadwater, heeft zij ook op andere manieren een relatie met het zwembad opgebouwd. Door de jaren heen hebben tientallen leden van de vereniging korte of langere tijd gewerkt voor De Waterhoorn. “Door de opleiding die zij bij Reddingsbrigade Notwin hebben gevolgd, kunnen zij als toezichthouder (vakantie)werk doen bij De Waterhoorn. Ook hebben we verschillende keren lifeguard testen afgenomen bij personeel van De Waterhoorn”, aldus De Reddingsbrigade.

 

Thuiskomen in een warm bad

Ook Reddingsbrigade Notwin werd, net als alle andere huurders, geconfronteerd met de sluiting van het zwembad als gevolg van de lockdown om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Er heeft in deze periode veel overleg plaatsgevonden tussen het personeel van Zwembad De Waterhoorn en Reddingsbrigade Notwin om, zodra de mogelijkheid er weer was, gebruik te kunnen maken van de faciliteiten van het bad.

 

De Reddingsbrigade vertelt: “Tijdens de laatste lockdown zijn we, in goed overleg met Zwembad De Waterhoorn, een korte periode uitgeweken naar het buitenbad van Zwembad De Wijzend”. Dit bad mocht eerder haar deuren openen, wat op dat moment een goede uitkomst was voor de fanatieke zwemmers. “Maar wat hebben we het zwemmen bij De Waterhoorn gemist. De leden zijn ontzettend blij dat we inmiddels weer mogen zwemmen op onze vertrouwde plek. Het voelt als thuiskomen in een warm bad!”, sluit Reddingsbrigade Notwin af.

Contact

De Waterhoorn

Holenweg 14e, 1624 PB Hoorn

meer informatie over deze locatie

Open in Google maps

Telefoonnummer 0229-217770

Stuur je liever een bericht? Vul dan het contactformulier in.