Jibbe vertelt zijn verhaal over zwembad De Waterhoorn

jibbe

Ter ere van het 25-jarig jubileum spreken we met diverse (oud-)collega’s van De Waterhoorn. Wat vinden zij leuk aan hun werk? En wat is hen het meeste bijgebleven? Lees hier het verhaal van Jibbe van Amersfoort.

 

Jibbe van Amersfoort

Het is inmiddels 25 jaar geleden dat de 47-jarige Jibbe van Amersfoort startte met zijn eerste werkdag bij De Waterhoorn. Sinds die dag in 1996 maakt hij het zwembad in Hoorn spik en span. Dit doet hij tot op heden met veel toewijding. Erg bijzonder; hoe vaak hoor je nog dat iemand 25 jaar in dienst is bij eenzelfde locatie? Jibbe blikt graag met ons terug op de beginfase van zijn carrière bij De Waterhoorn. “Er was lang een vaste schoonmaakploeg waar ik jaren met plezier mee heb gewerkt”, begint Jibbe. De vaste collega’s van vroeger zal hij nooit vergeten.

 

Affiniteit met water

Van jongs af aan heeft Jibbe in een zwembad willen werken. “Dat komt omdat ik zelf jarenlang wedstrijden heb gezwommen, wat maakt dat ik persoonlijk veel affiniteit heb met het bad”, vertelt Jibbe. Hij is dan ook trots dat hij al zo lang onderdeel is van het team van De Waterhoorn.

 

In het verleden heeft Jibbe veel steun gehad aan meester Jan. “Hij en meester Ton waren de badmeesters die mij goed kende en me altijd wisten te helpen als dat nodig was”, aldus Jibbe. Maar dit zijn niet de enige collega’s die hem in het bijzonder zijn bijgebleven. “Ook met Johan heb ik later erg leuk samengewerkt”, zo vult hij aan.

 

In het geheugen gegrift

Het kan niet anders dan dat er in de afgelopen 25 jaar momenten zijn geweest die Jibbe erg zijn bijgebleven. Wat bij hem in het geheugen staat gegrift, is de dag dat De Waterhoorn 2.500 bezoekers heeft mogen verwelkomen op één dag. “Het was onwijs bijzonder om te zien dat zoveel mensen gebruik willen maken van de faciliteiten die de locatie te bieden heeft. Daar doe je het voor; zoveel mogelijk bezoekers een lach op hun gezicht bezorgen, een dag vol ontspanning en plezier”, aldus Jibbe.

 

Over wat zijn werk zo leuk maakt, kan hij kort zijn; zowel de vaste als de nieuwe klanten zorgen voor veel diversiteit en plezier. Hij maakt geregeld een praatje met bezoekers en dat is altijd ontzettend gezellig. “Ook het samenwerken met de nieuwe collega’s vind ik erg leuk. We hebben geregeld overleg met elkaar en ik merk dat we veel van elkaar kunnen leren!”, sluit Jibbe af.

Contact

De Waterhoorn

Holenweg 14e, 1624 PB Hoorn

meer informatie over deze locatie

Open in Google maps

Telefoonnummer 0229-217770

Stuur je liever een bericht? Vul dan het contactformulier in.