Karin en Saskia vertellen hun verhaal over De Waterhoorn

De Waterhoorn

Ter ere van het 25-jarig jubileum spreken we met diverse (oud-)collega’s van De Waterhoorn. Wat vinden zij leuk aan hun werk? En wat is hen het meeste bijgebleven? Lees hier het verhaal van Saskia Dekker en Karin Blaauwbroek-Sluijs.

Saskia Dekker
Op 1 augustus 1997 begint het “Waterhoorn-avontuur” voor Saskia Dekker op het moment dat ze start met werken als JWG’er. Aangezien verschillende collega’s niet snel daarna met pensioen gaan, wordt ze aangenomen als oproepkracht. Inmiddels is ze als vaste werknemer in dienst als receptioniste, hoewel ze haar functie zelf liever anders omschrijft. “Ik ben manusje-van-alles en sta graag voor iedereen op de werkvloer klaar!”, aldus Saskia.

Wat maakt dat Saskia al bijna 24 jaar werkzaam is voor De Waterhoorn? “Het veelzijdige en leuke contact met klanten maakt het werk ontzettend divers, maar ook ons gezellige team is heel waardevol”, vertelt ze. Daarnaast is er altijd wat te beleven en is het nooit saai op de werkvloer. “In het verleden is er een keer een kindje onder de balie door geglipt en zo het zwembad ingesprongen. Gelukkig was dit tijdens het afsluiten en wist een collega hem snel op te vangen”, aldus Saskia.

Op de vraag of Saskia bereid is de komende tijd bij De Waterhoorn actief te blijven, kan ze kort zijn. “Zolang mijn gezondheid het toelaat en het contact met het team zo goed en gezellig blijft, zie ik mezelf zeker blijven!”, vertelt ze met een lach op haar gezicht.

Karin Blaauwbroek-Sluijs
Voor het verhaal van Karin gaan we wat verder terug in de tijd, namelijk naar het jaar 1980. In dit jaar begint ze met werken bij Zwembad De Vredehof tot ze vanuit hier overgaat naar De Waterhoorn. “Gedurende een lange tijd heb ik in vaste dienst gewerkt bij De Waterhoorn; van 1996 tot 2017 om precies te zijn. Sindsdien heb ik een nulurencontract en werk in de wintermaanden bij De Waterhoorn”, vertelt Karin.

Ze heeft gedurende haar loopbaan diverse diploma’s behaald en werkt met veel trots en passie als senior zweminstructeur. “Door de jaren heen ben ik meegegroeid in alle levensfases”, begint Karin. “Van babyzwemmen tot bewegen voor ouderen, van sportief tot therapeutisch; ik ben breed inzetbaar en geniet van elke doelgroep”, vertelt ze enthousiast. Karin geniet van de uiteenlopende contacten en heeft veel geleerd op het gebied van communicatie met mensen van jong en oud.

Als je al zo’n lange tijd werkzaam bent bij dezelfde werkgever, kan het niet anders dan dat je veel hebt meegemaakt. Dit geldt ook voor Karin, waarbij één heftige gebeurtenis haar erg is bijgebleven. “Een dame uit de vaste groep Aqua’Joggen werd onwel en is komen te overlijden. Dat heeft ontzettend veel indruk gemaakt”, aldus Karin. Gelukkig is haar loopbaan bij De Waterhoorn vooral gevuld met warme, fijne herinneringen. “Het contact met de vaste doelgroepen, het 55-plus feest en het themazwemmen met de trimgroep staan in mijn geheugen gegrift. Ook het schoolkamp met Zwemgroep De Eenhoorn Bijzonder Onderwijs, de peuterpret en het diplomazwemmen zijn gebeurtenissen waar ik met een grote glimlach op terugkijk!”, vertelt ze.

Het warme contact met de collega’s is voor Karin een belangrijke drijfveer geweest om al die tijd bij De Waterhoorn actief te blijven. Het nazitten met collega’s en de personeelsfeestjes maken het werk uiteindelijk vooral ontzettend gezellig. “Mijn passie ligt bij De Waterhoorn en ik zou dit altijd willen blijven doen!”, sluit ze tevreden af.

Contact

De Waterhoorn

Holenweg 14e, 1624 PB Hoorn

meer informatie over deze locatie

Open in Google maps

Telefoonnummer 0229-217770

Stuur je liever een bericht? Vul dan het contactformulier in.