Nieuw openstellingsrooster na de zomer

Voorbeeld

Zwembad De Waterhoorn hanteert vanaf 26 augustus een vernieuwd openstellingsrooster. Er komen gewijzigde openingstijden voor het recreatie bad, de lessen voor de doelgroepen worden anders ingedeeld en er zijn aanpassingen voor zwemlessen.

 

De afgelopen maanden is er uitvoerig analyse gedaan naar de huidige bezetting, hoe de lessen op elkaar aansluiten en hoe het rooster voor het personeel ingericht is. Hierbij is gebleken dat er verbeterpunten zijn en daarom is er een nieuw openstellingsrooster ontwikkeld.

 

De voordelen van het nieuwe rooster zijn:

 • Het rooster is veel overzichtelijker voor jou als gast
 • Banenzwemmen, doelgroepenlessen en zwemlessen zijn zo horizontaal mogelijk geplaatst. Dit houdt in dat de dagelijkse activiteiten veel meer op hetzelfde tijdstip plaats vinden en dat jij als gast makkelijker het juiste sportmoment kan kiezen.
   
  Recreatief zwemmen
  De uitgevoerde analyse gaf aan dat er op doordeweekse dagen overdag te weinig animo is voor  recreatief zwemmen. Vanaf 26 augustus is het recreatiebad op de volgende dagen en tijden geopend:
 • Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00-12:00 en 15:00 -20:00 uur;
 • Op woensdag van 10:00-20:00 uur;
 • Disco-avonden langer open, namelijk tot 21:00 uur;
 • In het weekend van 10:00-16:00 uur.
  Uitzondering: tijdens de schoolvakanties is het recreatiebad dagelijks tussen 10:00 en 20:00 uur geopend.

  Doelgroepenlessen
  Vanaf januari 2019 is de bezettingsgraad van alle doelgroepenlessen geanalyseerd. Lessen met een te lage opkomst zijn in overleg met het personeel samengevoegd. Alle verschillende soorten doelgroepen die in het vorige rooster werden aangeboden zullen ook in het nieuwe openstellingsrooster terug komen. Alle doelgroepenlessen zijn zo horizontaal mogelijk geprogrammeerd. Dit houdt in dat de dagelijkse activiteiten veel meer op hetzelfde tijdstip plaats vinden en lessen dus makkelijker in te halen zullen zijn.
   
  In het nieuwe openstellingsrooster is er iedere doordeweekse ochtend plaats voor 4 doelgroepenlessen en van maandag tot en met donderdag is er ‘s avonds ruimte voor 3 doelgroepenlessen.
   

 • 2019.09 Nieuwsbrief doelgroepen september 2019
   
   
  Banenzwemmen
  In het nieuwe openstellingsrooster is er iedere doordeweekse ochtend de mogelijkheid om 2,5 uur lang banen te zwemmen.  De vroege vogels hebben iedere dag vanaf 07:30 uur de gelegenheid om de dagelijkse banen te trekken. Komt het middaguur beter gelegen? Dan is er dagelijks van 12:00 tot 13:00 uur de mogelijkheid om banen te zwemmen in maar liefst twee baden.  Ook ‘s avonds is er ruim de gelegenheid om banen te zwemmen in het wedstrijdbad.
   
 • 2019.09 Nieuwsbrief banenzwemmen september 2019
   
  Zwemlessen: voortraject, A-, B- en C-zwemmen
  In het nieuwe rooster duren de doelgroepenlessen en zwemlessen 45 minuten in plaats van 60 minuten. Het voordeel is dat kinderen tijdens de 45 minuten lessen betere concentratie hebben. Hierdoor wordt de les proactiever. De inhoud van de lessen, het Zed & Sop zwemlesavontuur en het bandjessysteem blijven onveranderd. Het gemiddelde aantal lessen dat nodig is om een zwemdiploma te halen blijft gelijk. Met het nieuwe openstellingsrooster is er ruimte gecreëerd voor extra lesgroepen en wordt de wachtlijst verkort.
   
  De tarieven van de lessen worden her berekend.  Houd onze website  in de gaten voor de actuele tarieven.
   
  Nieuw: Liz & Wes Spetterlessen
  De huidige Aqua’Mini zwemlessen worden  Liz & Wes Spetterlessen. Deze lessen sluiten beter aan bij het cognitieve vermogen van de kinderen en zij worden beloond met certificaten. Voorheen waren er 2 leeftijdscategorieën en vanaf september zijn er 3 leeftijdscategorieën. Baby's en peuters beleven samen met de karakters Liz de Zeester en Wes de Haai de spetterlessen. Liz & Wes zijn het zusje en broertje van Zed & Sop, de hoofdpersonages in het Optisport Zed & Sop’s grote onderwateravontuur, waar kinderen op een speelse manier naar het zwemdiploma toewerken.
   
  Kinderen die  Liz & Wes Spetterlessen hebben gevolgd hebben bij hun zwemlessen voordeel ten opzichte van kinderen die deze lessen niet hebben gevolgd. Uit ervaring bij andere zwembaden van Optisport is gebleken dat  deze kinderen, als ze 4 jaar zijn, gemiddeld sneller door het voortraject gaan  of dit traject soms overslaan

 

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met de receptie van de Waterhoorn en we beantwoorden alle vragen graag.