Snelcursussen zwemmen in de herfstvakantie zwembad Zuid.

Voorbeeld

Snelcursussen zwemmen in de herfstvakantie zwembad Zuid.

Voor de meeste kinderen bestaat er geen grotere pret dan waterpret. Want wat is er nu leuker dan te plonzen en te ravotten in het water zonder angst om een keertje kopje onder te gaan. Niet alleen in de beschermde omgeving van het zwembad, maar ook in het onbekende buitenwater. Voor ouders is het een geruststellende gedachte dat hun kinderen veilig kunnen meedoen aan allerlei recreatieve activiteiten in, op of aan het water.

Voor veel mensen is het lastig om meerdere malen per week, vaak totaal een uurtje, naar zwemles te gaan. Ook is het vaak moeilijk de zwemlessen te combineren met werk en/of zorg.
Om het wat makkelijker te maken organiseert zwembad Zuid in de herfstvakantie een snelcursus.
Doelstelling van de snelcursus is om in één week zoveel mogelijk vorderingen te maken. In één week zullen de kinderen 6 dagen zwemmen in een zwemles van 2 uur. Dit gaat gebeuren op de volgende dagen en lestijden;

Zaterdag 20 oktober 2018 12:00 – 14:00 uur
Maandag 22 oktober 2018 09:00 – 11:00 uur
Dinsdag 23 oktober 2018 12:00 – 14:00 uur
Donderdag 25 oktober 2018 09:00 – 11:00 uur
Vrijdag 26 oktober 2018 12:00 – 14:00 uur
Zaterdag 27 oktober 2018 12:00 – 14:00 uur

De leerlingen krijgen steeds les van dezelfde lesgever (uitgezonderd ziekte en/of onverwachts verlof). De cursus zal plaatsvinden in een rustige omgeving zodat de kinderen zich volledig kunnen concentreren. Ouders zijn niet in het bad aanwezig. Doordat de leerlingen 2 uur per lesdag aan het zwemmen zijn is er tijdens de les veel tijd om hen de vaardigheden onder de knie te laten krijgen. Ook wordt er gelest in kleine groepjes van maximaal 9 kinderen. Tijdens de lessen worden de kinderen voorzien van limonade en fruit. Na deze kleine pauze kunnen de kinderen zonder moeite het niveau van voor de pauze weer goed op pakken.

Om mee te doen met de cursussen dienen de kinderen wel de minimale leeftijd van 5 jaar te hebben. De kinderen moeten van tevoren getest worden of zij geschikt zijn voor deze lessen. De kosten voor deze cursus bedragen € 165,--. Dit is inclusief pauzehapjes en drankjes voor de kinderen. Wanneer het kind niet de door ons verwachte progressie heeft gehaald ontvangt u het bedrag terug.

Haal je zwemdiploma in de Herfstvakantie.
Minimale startniveau is dat de kinderen watervrij dienen te zijn en bij voorkeur al een zwemles onder de knie hebben. Wanneer het startniveau hoog genoeg is aan het begin van de cursus zou het zomaar kunnen zijn dat er kinderen zijn die aan het einde van de snelcursusweek diploma kunnen zwemmen. Dit zal dan ook plaatsvinden op de laatste dag of in overleg gezamenlijk op een andere dag.

Inschrijven en/of inlichtingen inwinnen is mogelijk aan de receptie van zwembad Groenoord en zwembad Zuid.
Ook kan dit telefonisch
via nummer 010 – 4719327 (Groenoord) of 010 – 4261682 (Zuid)
of stuur een e-mail naar zbzuid-receptie@optisport.nl of groenoord-receptie@optisport.nl .
Bij de inschrijving wordt er z.s.m. Een afspraak gemaakt om de kinderen te testen indien nodig.