Aqua'Reuma - Dordrecht

In het kort

  • 60 minuten
  • Onder begeleiding
  • Pijnverlichtend

Therapiezwemmen voor reumapatiënten (vanaf 1 januari 2023)

Aqua'Groepsles in warm water voor patiënten met (lichte of zwaardere) reumatische klachten onder begeleiding van een fysio-oefentherapeut in ons verwarmde doelgroepenbad van ca. 32 graden Celsius. 

In het zwembad lijk je door de weerstand een hoop kracht te moeten leveren om te kunnen bewegen. Toch heeft je lichaam daar geen last van: in het water ben je gewichtloos. Er is geen sport waarbij je gewrichten zo weinig te verduren krijgen als bij zwemmen: er is geen schokbelasting die spieren, pezen, banden en gewrichten moeten opvangen.

Heb je lichte of zware klachten: Zeg ja tegen Aqua'Reuma

Voor reumapatiënten heeft zwemmen allerlei voordelen:

  • In water treedt automatische spierontspanning op
  • Bewegingen worden vloeiender uitgevoerd
  • Met minder pijn bewegen in het warme water
  • Je lichaam wordt sterker en je houdt je conditie op peil

De ochtendlessen worden verzorgd door onze fysiotherapeut en daaraan kun je al met de lichtste klachten deelnemen. De avondles wordt gegeven door onze oefentherapeut, waarbij specifiek aandacht is voor patiënten die te maken hebben met de ziekte van Bechterew. Ook met artrose en fibromyalgieklachten kun je deelnemen aan Aqua’Reuma.

Neem contact met ons op als je interesse hebt om eens mee te doen in één van beide, dan nodigen we je uit voor een eerste kennismaking. Geef daarbij aan welke beperkingen je ervaart door je reumatische klachten, zodat één van de instructeurs contact met je op kan nemen als dit nodig is. 

Aqua'Reuma bij zwembad van Optisport. Vrouw hangt in rolstoel boven het water Aqua'Reuma bij zwembad van Optisport. Verschillende mensen doen oefeningen in een groep.