Zwemles als basis voor een leven lang zwemplezier

Zwemles helpt kinderen zich comfortabel en zelfverzekerd te voelen in het water, waardoor ze kunnen genieten van activiteiten zoals zwemmen in de zee, het meer of het zwembad. Als ouder kun je ze met een gerust hart laten zwemmen, als ze hun diploma’s op zak hebben.

Een leven lang waterveiligheid- en plezier

Optisport biedt programma’s aan voor kinderen in verschillende leeftijden. Maar ook voor volwassenen geldt: het is nooit te laat om te leren zwemmen. En ook na het behalen van je diploma heb je met onze doorzwemprogramma's een leven lang zwemplezier!

Op Onderwateravontuur tijdens onze Zed & Sop zwemles

Optisport geeft de leukste zwemlessen van Nederland! Ons landelijke zwemprogramma — Zed & Sop’s Grote Onderwateravontuur — behoort tot de meest uitgewerkte en meest aantrekkelijke zwemlesprogramma’s voor kinderen in Nederland en België. Samen met Zed de haai en Sop de zeester beleven de kinderen de leukste en spannendste avonturen. Alle avonturen staan beschreven in het paspoort dat de kinderen krijgen bij de start van het traject, samen met een echte, mysterieuze schatkist. Steeds als er een doel is behaald, wordt de schatkist verder gevuld met edelstenen en komen er nieuwe zegels in het paspoort. Als het C-diploma is behaald, is het avontuur ten einde en wacht de grootste beloning: De Rode Reuze Robijn.
Meer over Zed & Sop
  • Zwemles

    De beste en leukste zwemles

  • Veiligheid & Kwaliteit

    De hoogste kwaliteitseisen

  • Zwemles voor iedereen

    Nooit te laat om te leren zwemmen

Liz & Wes Spetterles

Liz & Wes Spetterles

De Liz & Wes Spetterles is de eerste stap naar een leven vol zwemplezier! Tijdens het babyzwemmen kunnen de kleintjes samen met papa, mama, opa of oma naar hartenlust spetteren, zingen en drijven in het warme water. Ongedwongen zetten zij zo de eerste stappen in het watervrij worden. Tijdens de lessen wordt er een fijne, veilige belevingswereld voor de kinderen gecreëerd waarbij samen zwemmen bijdraagt aan de emotionele binding tussen kind en ouder. Daarnaast stimuleert het de motorische ontwikkeling en de zintuigen van baby’s en peuters.
Zwemles volwassenen

Zwemles voor volwassenen

Ook voor volwassenen geldt: het is nooit te laat om te leren zwemmen. Voor volwassenen bieden wij daarom speciale Volwassen zwemles. Deze lessen zijn toegankelijk en laagdrempelig, en geschikt voor iedere volwassene die wil leren zwemmen. Wij begeleiden de deelnemers op maat en zorgen voor nieuw zelfvertrouwen. Want iedereen verdient het om ontspannen te genieten van zwemmen!

Er gaat een wereld voor je open met je zwemdiploma’s!

Je zwemdiploma’s in de pocket? Dan begint het pas! Voor alle soorten en maten waterratten bieden wij leuke programma’s aan. Wil je net zo sierlijk leren zwemmen als een zeemeermin? Dan kun je bij ons zeemeermin-zwemmen. Wil je de mysterieuze wereld onder water leren kennen? Kies dan voor snorkelen. Met een snorkel-uitrusting, bestaande uit een masker, een snorkelbuis en zwemvliezen, ben je klaar om de onderwaterwereld van het zwembad te ontdekken. Wil je nog beter leren zwemmen en jezelf kunnen redden in elke (nood)situatie? Ga dan voor zwemvaardigheid of survival!
Doorzwemmen bij Optisport