Twee kleine jongetjes spelen in ondiep water in het buitenbad van Optisport, hij is erg blij met zijn mooie zwembandjes van Liz en Wes!

Zwembad De Wetering

Houten
Snel starten met Turbo Zwemles? Neem telefonisch contact op voor meer informatie.

Activiteiten

Vrijzwemmen

Kom gezellig met vrienden, vriendinnen en familie zwemmen!
Twee jongetjes zitten op de rand van het zwembad van Optisport, de ene spuit de ander nat met een waterpistooltje.

Oefenuur

Gratis voor je kind! Jij zwemt (betaalt) mee om hem/haar extra te laten oefenen
Een meisje krijgt privé instructies van een instructeur tijdens de Zed & Sop zwemlessen in het zwembad van Optisport.

Vergaderruimte huren

Wilt u een ruimte huren voor workshops, trainingen of een vergadering? Bekijk de mogelijkheden!
vergaderruimte zaal huren optisport

Rooster & openingstijden

Bekijk hieronder het rooster.

Lokale berichten

De leukste en beste zwemles

Wij leren kinderen goed zwemmen op een leuke, persoonlijke en veilige manier. Check de video en neem zelf een kijkje bij onze Zed & Sop zwemles!
Meer informatie over onze zwemles

Meer informatie

Zwembad
Ons binnenzwembad heeft twee zwembaden. Het wedstrijdbad (27,7°C) is 25x15 meter en heeft aan één kant een beweegbare bodem die verstelbaar is tot een diepte van 1,90 meter. Het bad heeft een duikplank en onder deze duikplank is de diepte van het bad 3,40 meter. 
Het doelgroepenbad is een subtropisch zwembad (30,5°C), heeft een binnenglijbaan en is 25x10 meter. Ook dit zwembad heeft aan één kant een beweegbare bodem. Het diepste punt van het zwembad is 1,40 meter. Voor kleine kinderen is er een gezellig peuterbad met verschillende sproeiers.

Buitenbad
Ook hebben wij twee grote zwembaden buiten. Het wedstrijdbad (21°C) is 25x15 meter is tussen 1,40 en 3,80 meter diep. Er zijn twee duikplanken. 
Het recreatiebad (21°C) buiten is 25 meter en beschikt over een heel leuke, brede familieglijbaan. Het bad loopt in een kromming en loopt af van een diepte van 0,50 meter tot 1,40 meter. Er is een apart peutergedeelte met leuke sproeiers. 
Rondom de zwembaden bevindt zich een grote ligweide, waar je op warme dagen heerlijk kunt ontspannen. Er is een speeltoestel en bij het wedstrijdbad hangt een volleybalnet. Je merkt het meteen als je hier je handdoek neerlegt: dit voelt als vakantie!

Horeca
Onze horeca is meer dan een kantine. Hier kun je opladen en even bijkomen. Als De Wetering binnenloopt, kom je direct in ons ruime en gezellige horecagedeelte. Je hebt zicht op de binnenzwembaden. Je kunt hier genieten van een lekker kopje koffie of thee en een heerlijke versnapering. Ook is er een leuk speeltoestel waar kinderen lekker kunnen spelen.

  • Wedstrijdbad met duikplank
  • Peuterbad met verschillende sproeiers
  • Grote ligweide
  • Horeca met zicht op de binnenzwembaden

Contact

Zwembad De Wetering

Hefbrug 3, 3991 LB Houten

Open in Google maps

Telefoonnummer 030-6346660
E-mailadres [email protected]