Zwembad De Soeverein in Lommel

Zwembad De Soeverein

Lommel
Vrijzwemmen

Voordelige uitjes voor het hele gezin

Bij Optisport ben je aan het goede adres voor een voordelig dagje uit. Met een breed aanbod van activiteiten voor jong en oud, vind je bij ons voor ieder wat wils! Bekijk hieronder snel al onze activiteiten en het rooster.

Naar het rooster

Activiteiten

Vrijzwemmen

Kom gezellig met vrienden, vriendinnen en familie zwemmen!
Afbeelding Vrijzwemmen

Oefenuur

Gratis voor je kind! Jij zwemt (betaald) mee om hem/haar extra te laten oefenen
Afbeelding Oefenuur nieuw!

Aqua'Fit

Blijf samen fit en gezond op een gezellige manier!
Afbeelding Groepsles AquaFit

Rooster & openingstijden

Bekijk hieronder het volledige rooster of klik hier voor een PDF met de banenbezetting.

Lokale berichten

De leukste en beste zwemles

Wij leren kinderen goed zwemmen op een leuke, persoonlijke en veilige manier. Check de video en neem zelf een kijkje bij onze Zed & Sop zwemles!
Meer informatie over onze zwemles

Meer informatie

We hebben een veelzijdig en aantrekkelijk aanbod voor jong en oud. De Soeverein ligt vlak naast het natuurgebied De Sahara en is daarmee de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen tijd samen met het gezin! 

Zwembad
Sportcentrum Soeverein beschikt over een wedstrijdbad met een afmeting van 25 x 15 meter en telt zes banen. De gemiddelde watertemperatuur is 28°C en leent zich daarmee perfect voor o.a. banenzwemmen, recreatief zwemmen en zwemlessen voor zowel kinderen als volwassenen. Het ondiepe gedeelte van het wedstrijdbad beschikt over een beweegbare bodem. 
Het doelgroepenbad heeft een afmeting van 10 x 12 meter. De standaard watertemperatuur in dit bad ligt iets hoger, rond de 31°C. Hier vinden onder andere de Aqua’Groepslessen plaats. Het volledige doelgroepenbad beschikt over een beweegbare bodem. Daarnaast is er een achtvormig kinderbad aanwezig die is opgedeeld in een peuter- en kleutergedeelte. Onze accommodatie heeft veel te bieden voor jong en oud. Kom volledig tot rust in de sauna, jacuzzi, of overheerlijk stoombad. De entree tot het sportcentrum is inclusief toegang tot deze faciliteiten, hier rekenen we geen extra kosten voor. Daarnaast beschikken we over een familieglijbaan, een kinderglijbaantje, kantelemmers en een bellenblazer.

Spraypark
In het spraypark kunnen kinderen zich vermaken met de speelse en kleurrijke spuitelementen en verrassende fonteinen. Zo vind je hier onder andere een aantal waterkanonnen en een spraytunnel. Het is heerlijk om hier verfrissing te zoeken tijdens warme zomerdagen terwijl de ouders genieten van een verkoelend drankje op het buitenterras.

Brasserie met buitenterras
Brasserie De Kantine is een gezellige ontmoetingsplaats in Lommel waar je kunt borrelen en/of een hapje kan eten voor, tijdens of na je sportactiviteiten bij onze accommodatie en is ideaal voor gezinnen met kinderen. In de zomer kun je plaatsnemen op ons ruime buitenterras in een prachtige omgeving met zicht op de naastgelegen speeltuin en spraypark. Je vindt er hoge borreltafels, ruime tafels om lekker aan te eten en heerlijke loungebanken waar je met een biertje of cocktail naar de spelende kinderen kan kijken. Bij slecht weer bieden wij voldoende  zitgelegenheid binnen, waar eveneens eindeloos speelplezier wordt geboden aan kinderen.
 

  • Zwembad met sauna, jacuzzi, stoombad en glijbaan
  • Familieglijbaan
  • Spraypark met kantelemmers, bellenblazer en waterkanonnen
  • Gezellige brasserie met buitenterras

Contact

Zwembad De Soeverein

Sportveldenstraat 15, 3920 Lommel

Open in Google maps

Stuur je liever een bericht? Vul dan het contactformulier in.