Kinderen zwemmen achter elkaar aan tijdens de zwemles van Optisport: in het diepe water, terwijl ze een drijfmiddel vasthouden maken ze plezier.

Zwembad Almere stad

Almere

Activiteiten

Vrijzwemmen

Kom gezellig met vrienden, vriendinnen en familie zwemmen!
Twee jongetjes zitten op de rand van het zwembad van Optisport, de ene spuit de ander nat met een waterpistooltje.

Aqua'Vitaal

Krijg meer beweging op een gezellige en leuke manier!
Oudere dame traint met gewichten in het zwembad van Optisport tijdens een AquaVitaal groepsles.

Oefenuur

Gratis voor je kind! Jij zwemt (betaalt) mee om hem/haar extra te laten oefenen
Een meisje krijgt privé instructies van een instructeur tijdens de Zed & Sop zwemlessen in het zwembad van Optisport.

Rooster & openingstijden

Bekijk hieronder het rooster.

Lokale berichten

De leukste en beste zwemles

Wij leren kinderen goed zwemmen op een leuke, persoonlijke en veilige manier. Check de video en neem zelf een kijkje bij onze Zed & Sop zwemles!
Meer informatie over onze zwemles

Meer informatie

Zwembad
Het wedstrijdbad is 25x15 meter, heeft zes banen en is geschikt voor veel verschillende activiteiten. De bodem is beweegbaar. In het diepste gedeelte is het water maar liefst 3,50 meter diep. Hier vind je de duikplank van één meter hoog. Perfecte ingrediënten voor het beste bommetje van Almere, toch?

Het instructiebad wordt voornamelijk gebruikt voor zwemlessen en heeft een diepte die varieert tussen 0,20 en 0,90 meter. Tijdens de recreatieve uren is dit bad ook geopend voor vrijzwemmen. Het water in dit bad van 10x15 meter is warmer, ongeveer 32ºC. Hierdoor is het een subtropisch zwembad. Deze watertemperatuur is heel fijn voor kinderen, zeker als ze zwemles nog erg spannend vinden. Het warme water helpt ze te ontspannen. Ook is dit doelgroepenbad prettig voor senioren, baby’s, peuters en mindervaliden. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig in en uit het water kan komen, is er een tillift. Over de hele lengte en breedte van het bad is er een beweegbare bodem, die ingesteld kan worden tot maximaal 1,80 meter diep.

Ons zwembad beschikt over een zoutelektrolyse installatie. Hierdoor is het gebruik van chloor minimaal, wordt chloorlucht geminimaliseerd en is het prettiger voor mensen met een gevoelige huid mensen die snel last hebben van rode ogen. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu!

Benieuwd naar onze verenigingen? Bekijk ze hier!

Horeca
Van sporten en ontspannen krijg je lekkere trek… daar weten wij wel raad mee! Kom gezellig langs in onze horeca. Hier staan we voor je klaar met een een hapje en een drankje.

  • 25 meter wedstrijdbad met zes banen
  • Duikplank
  • Geschikt voor mindervaliden
  • Voldoende parkeergelegenheid
  • Gratis parkeren

Contact

Zwembad Almere stad

Johann Sebastiaan Bachweg 3, 1323 BA Almere

Open in Google maps

Telefoonnummer 036-5302314
E-mailadres [email protected]