Optisport Zwembad AquaAltena

Zwembad AquaAltena

Andel
Zondag 28 mei & maandag 29 mei is het buitenbad tot 17.00 uur open. Het binnenbad is 1e en 2e pinksterdag gesloten.
NK Bommetje 2023

Word jij Nederlands Kampioen Bommetje springen?!

Yes, we zijn weer terug met het NK Bommetje! Maak jij de hoogste spetters met jouw bommetje in jouw leeftijdscategorie, dan ga jij met de prijs naar huis! Schrijf je NU in voor de kwalificatieronde of klik hier voor meer info.

Meld je nu aan!

Activiteiten

Vrijzwemmen

Kom gezellig met vrienden, vriendinnen en familie zwemmen!
Afbeelding Vrijzwemmen

Aqua'Vitaal

Krijg meer beweging op een gezellige en leuke manier!
Afbeelding Aqua'Vitaal groepsles

Rooster & openingstijden

Bekijk hieronder het rooster van ons binnenbad & hier het actuele rooster van ons buitenbad.

De leukste en beste zwemles

Wij leren kinderen goed zwemmen op een leuke, persoonlijke en veilige manier. Check de video en neem zelf een kijkje bij onze Zed & Sop zwemles!
Meer informatie over onze zwemles

Meer informatie

Binnenzwembad
Het binnenzwembad van AquaAltena bestaat uit een wedstrijdbad, doelgroepenbad, whirlpool, glijbaan en een baby- en peuterbad.

Het wedstrijdbad is 25x10,4 meter en heeft zes banen. De temperatuur in het wedstrijdbad is rond de 28°C. Het doelgroepenbad is 10,6x11,35 meter en heeft een beweegbare bodem die maximaal tot twee meter diep kan. Het bad is altijd 32°C: een subtropisch zwembad dus. Dit is een heel fijne temperatuur voor baby’s, kinderen, ouderen en mindervaliden. In het warme water kun je heerlijk ontspannen zwemmen.

Ook aan de kleintjes is gedacht. Binnen vind je een apart baby- en peuterbad voor de allerkleinsten met een kleine glijbaan, speelse sproei-elementen en een ondiepe bodem. Hier kunnen zij heerlijk spetteren en spelen.Buitenzwembad
Is het lekker weer? Kom dan bij ons buiten zwemmen! Wij hebben verschillende baden: een baby- en peuterbad, wedstrijdbad en een superleuke glijbaan.

Het wedstrijdbad buiten is 25x15,4 meter en heeft net als het wedstrijdbad binnen zes banen. Het wedstrijdbad buiten is verwarmd en heeft altijd een minimale temperatuur van 26°C. Buiten beschikken wij ook over een avontuurlijke familie glijbaan van 9,5 meter die uitkomt in een apart bad van 1,30 meter diep. Wie is er het snelst beneden?!
 

Wij hebben voor de kleinste zwemmers ook buiten een apart baby- en peuterbad. Deze is te vinden naast het bad waar de glijbaan in uitkomt. Dit bad heeft een oplopende diepte tot maximaal 90 centimeter diep.

Daarnaast beschikken wij ook nog over een waterspeeltuintje waar de kinderen gebruik van kunnen maken. Er is een helikopter die steeds water verdeelt over de speeltuin en een slang waar over heen gelopen kan worden. Kortom: bij AquaAltena kun je de hele dag plezier maken.Ligweide
Rondom onze buitenzwembaden vind je een grote ligweide waar je zomers kunt genieten van de zon. Op de ligweide kunnen tevens speelvelden gecreëerd worden waar je kunt volleyballen of voetballen. Bij onze ligweide vind je verschillende faciliteiten voor kinderen. Er is een speeltuin aanwezig met een balansbalk, hangmat, rekstokken, schommels, een wipkip en een groot speeltoestel. Je merkt het direct als je je handdoek neerlegt: dit voelt als vakantie!

Horeca
Dankzij onze uitgebreide horecagelegenheid en vriendelijke bediening kunnen wij je zowel binnen als buiten een heerlijke verse kop koffie aanbieden of iets anders lekkers naar jouw smaak.

  • Binnen- en buitenzwembad
  • Apart baby- en peuterbad
  • Grote ligweide
  • Ruime parkeergelegenheid voor de deur
  • Gratis parkeren

Contact

Zwembad AquaAltena

Middenweg 1, 4281 KH Andel

Open in Google maps

Telefoonnummer 0183-445041