Fietsen door de bomen

In het kort

  • Tennisbanen
  • Zwembad (indoor)
  • Brasserie/Fietscafé

Uniek: Fietsen tussen de kruinen van de bomen in Bosland

Zin in een fietstochtje naar Limburgs grootste toeristische troef ‘fietsen door de bomen’? Sportcentrum De Soeverein bij Lommel (BE) is de ideale uitvalsbasis!
 

10 meter hoog
Dit unieke 'Fietsen door de bomen' is gebaseerd een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen in het mooie Bosland. Op dit fietspad geraak je veilig in hogere sferen. Letterlijk, want je fietst via een dubbele cirkel naar de kruinen van de bomen. De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter en maar liefst 700 meter lang, stijgt geleidelijk (3-4%) tot 10 meter hoogte. Je ziet, voelt en ruikt de Boslandse natuurpracht. Ervaar het zelf!

Picknicken
Zin om deze unieke fietsbrug te gaan ontdekken? Vertrek vanuit sportcentrum Soeverein en fiets onderstaande suggestie-routelus van 39 km. Wij vangen je na je fietstocht graag op in een van onze loungebanken voor een frisse pint, lekkere aperosnack of heerlijke maaltijd! Het is daarnaast ook mogelijk om onderweg te picknicken. Reserveer dan bij ons je picknickmand! Na afloop kun je ook nog een frisse duik nemen in ons zwembad.

Start & finish
Dus voor start en finish zien we je bij sportcentrum Soeverein, op ongeveer een uurtje rijden vanuit Antwerpen, Brussel of Eindhoven, en op ongeveer twee uur vanuit Utrecht, Rotterdam of Brugge. Wij adviseren u graag over de route. Neem gerust contact met ons op.

Ontspannen en genieten
Horeca Brasserie 'De Kantine'  vormt de ideale uitvalsbasis voor uw fietstocht. De ideale plek voor een mooie dag uit! Hier kunt u terecht bij de start & finish van uw activiteiten in de prachtige natuurrijke omgeving. Neem plaats op ons grote terras en geniet van een drankje of een maaltijd na het fietsen. Klik hier voor meer info en onze menukaart!

Fietsen natuur Natuur fietsen