Sporthal De Zijde

In het kort

  • Basketbal
  • Turnen
  • Zelfverdediging

Sporthal De Zijde

Optisport Sportcomplex De Zijde is een fijne sportlocatie in Bergschenhoek. Je vindt bij ons een sporthal, een turnzaal en op de tweede verdieping een sportzaal en een danszaal. Wij brengen iedereen in beweging! Wanneer mogen we jou verwelkomen?

Ons mooie complex bestaat uit een sporthal die in drie delen gesplitst kan worden. Daarnaast bevinden zich op de tweede verdieping twee zalen. Eén is specifiek ingericht voor bewegingsactiviteiten zoals dans. De andere zaal is een sportzaal.

Ook vind je bij ons een compleet ingerichte turnzaal. Deze turnzaal en de sporthal hebben de beschikking over een prachtige tribune zodat alle sporten goed te volgen zijn voor het publiek. Vanwege al onze faciliteiten weten scholen, verenigingen en sporters uit de regio ons goed te vinden.
 

Sporthal
De hal is 45 x 24 meter en circa 9 meter hoog. Met witte scheidingswanden is de grote hal op te delen in drie aparte sportruimtes. Voor middelbare scholen is de gehele verplichte inventaris aanwezig om goede gymlessen te geven. Verder kun je hier terecht voor allerlei leuke binnensporten, zoals: badminton, basketbal, handbal, volleybal, zaalhockey, zaalkorfbal, zaalvoetbal en diverse zelfverdedigingssporten. Zeg nou zelf, daar zit toch voor jou ook wel iets tussen?!

Danszaal
De grote danszaal heeft een afmeting van 22 x 13 meter. De hoogte is circa 6 meter. De zaal heeft een spiegelwand en een zwevende vloer. Dat maakt de ruimte heel geschikt voor bijvoorbeeld ballet, dans, pilates, yoga en diverse zelfverdedigingssporten.

Turnhal
De turnhal heeft een afmeting van 33 x 29 meter. De hoogte van deze ruimte is circa 9 meter. Hier kun je de sporters komen toejuichen, want er staan grote tribunes met uitstekend zicht op de sportvloer.

Gymzaal
De gymzaal is 22 x 13 meter, met een hoogte van circa 6 meter. In deze gymzaal vind je de inventaris die nodig is voor gymlessen op het middelbaar onderwijs. Daarnaast kan je hier de volgende binnensporten doen: badminton, basketbal, volleybal, korfbal, turnen en diverse zelfverdedigingssporten.

Verhuur
Of je nou een potje wilt zaalvoetballen met je vrienden, of een onvergetelijk kinderfeestje wilt organiseren: onze zalen zijn te huur voor elk type evenement. Ons ervaren en enthousiaste team denkt graag met je mee. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Yoga indoor Basketbal