Wandelen in de Sahara

Wandelen in de Sahara

Wandelen in een adembenemend natuurgebied

Vlak naast Sportcentrum De Soeverein ligt het prachtige natuurgebied De Sahara. Hierdoor vormen wij de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke wandeling in dit mooie stuk natuur dat onderdeel is van de regio Bosland.

De Sahara doet zijn naam alle eer aan: de grote zandvlakte lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de enorme afwisseling maken een wandeling door dit gebied tot een unieke ervaring. Er zijn drie uitgestippelde routes:

  • Blauw: 3 km (kinderwandeling)
  • Oranje: 6 km
  • Rood: 12 km (in 2018 uitgeroepen tot mooiste wandeling van BelgiĆ«!)

Langs de blauwe route kom je twee speelelementen tegen vermomd als bewoners van De Sahara: een grote gladde slang waar je in kan klauteren en een boomleeuwerik die je laat vliegen tussen de bomen. Ook de kunstige, natuurlijke speeltuigen van in het speelbos maken het extra leuk voor kinderen. Aan het speelbos vind je twee leuke speelpicknickbanken waar je kinderen zich zoet kunnen houden met spelletjes en weetjes.

Wil je de Sahara vanuit 30 meter hoogte kunnen bekijken? Beklim zeker de uitkijktoren! Doe je het liever iets relaxter? Leen dan bij ons een gratis hangmat en geniet van de rust die het landschap te bieden heeft. Om de innerlijke mens te versterken voor, tijdens of na een wandeling kan je uiteraard bij ons terecht. Je kan kiezen voor een lekker ontbijt, lunch of diner in onze brasserie of op het terras of je kan een picknickmand huren voor onderweg.

Wil je meer weten over de regio Bosland? Bij ons ben je aan het juiste adres! Als officieel erkende Bosland Gastheer geven we je graag meer tekst en uitleg bij alle activiteiten die er te beleven zijn.

Wandelen in de Sahara

  • Natuurrijke omgeving
  • 3 wandelroutes
  • Met verschillende speelelementen

Kies een locatie

Kies een Optisport locatie en bekijk de daarbij behorende prijzen en beschikbaarheid.