Yin Yoga

In het kort

  • Mind & body
  • Niveau 1 & 2

Ontdek Innerlijke Rust met Yin Yoga

Laat je begeleiden door de rustgevende stem van de docent terwijl je diep inademt en jezelf grondt met een kalmerende meditatie of ademhalingsoefening. Tijdens deze Yin Yoga les draait alles om het vinden van innerlijke rust en balans. Je wordt uitgenodigd om alle externe prikkels los te laten en je volledig te concentreren op je eigen welzijn.

In elke houding, die we zorgvuldig en met aandacht verkennen, blijven we een paar minuten stil. Met behulp van kussens, bolsters en blocks word je ondersteund, zodat je diepe ontspanning kunt ervaren en eventuele spanning in je spieren kunt loslaten. Terwijl je in de houding bent, ontvang je zachte aanwijzingen van de docent om je te helpen in een meditatieve flow te komen, terwijl de rustgevende muziek je begeleidt.

Het kan zijn dat tijdens de les emoties naar boven komen. Dit is een natuurlijk onderdeel van het proces en wordt volledig geaccepteerd en ondersteund. Aan het einde van de les zul je je sereen, zacht en volledig ontspannen voelen.

Werk aan soepele gewrichten en innerlijke rust

De voordelen van Yin Yoga

Yin Yoga biedt tal van voordelen, waaronder stressvermindering, verlichting van spanning in het lichaam, verbeterde flexibiliteit en mobiliteit, en bevordering van het welzijn van zowel lichaam als geest. Door diep in jezelf te duiken en blokkades in het lichaam los te laten, stimuleer je de doorstroming van levensenergie en kom je tot een diepe staat van mentale rust en bewustzijn.

Yin Yoga bij Optisport. Vrouw is oefeningen aan het doen om zo haar gewrichten mobiel te maken onder begeleiding van een instructeur. Yin Yoga bij Optisport. Vrouwen zijn stretchoefeningen aan het doen om soepel te blijven.