Duurzaam op meerdere vlakken

Paradyske buitenbad Optisport

Duurzaamheid en energie
Wie aan een zwembad denkt, denkt aan warm water. Warme lucht. En aan chloor en aan andere schoonmaakmiddelen om een zwembad schoon te houden. En dat beeld klopt ook. Een zwembadomgeving biedt mogelijkheden om milieuvriendelijk en duurzaam te opereren. Wanneer een gemeente die ambitie heeft, kunnen wij direct adviseren hoe dit op de beste manier te realiseren. Zo hebben wij ruime ervaring met het gasloos maken van een zwembad. Wij zijn specialist in het zodanig programmeren van zwemactiviteiten dat de temperatuur van het zwembadwater zo geleidelijk mogelijk warmer dan wel kouder wordt. We hebben al vele malen zonnepanelen en zonnecollectoren op de daken van zwembaden laten leggen voor de energievoorziening. We gebruiken een vernuftig doseringssysteem voor schoonmaakmiddelen zodat er nooit te veel, maar ook niet te weinig van het middel wordt gebruikt.

Onderhoud met oog op langere termijn
Bij onderhoud denken we vanuit de duurzaamheid van een pand, de langere termijn. En hoe je daar nu naar moet handelen. Is de verwarmingsketel binnen een paar jaar aan vervanging toe? Dan overleggen we met een gemeente, omdat het waarschijnlijk verstandig is om het nu direct te vervangen door een zuiniger, duurzamer en milieuvriendelijker HR ketel of warmtepomp. We proberen onderhoud te voorspellen en efficiënt te plannen. En dat betekent minder storingen. Minder kosten. Naadloze bedrijfsvoering. Kwaliteit en veiligheid staan altijd voorop.


We kijken naar de langere termijn en welke investeringen daarbij passen

Zo veel mogelijk gerecycled materiaal
Maar we doen nog veel meer op het gebied van duurzaamheid in onze exploitatie. Eenvoudige zaken, zoals minder printen en meer online werken bijvoorbeeld. In ons zwemlesconcept krijgen kinderen een schatkist om hun tussentijdse beloningen in op te bergen of deze als spaarpot te gebruiken. Deze schatkist voor zwemleskinderen was eerder van plastic, maar wel van gerecycled plastic. Nu wordt gekeken of we hier niet verder kunnen met een variant van kwalitatief karton en productie in Europa. Het zijn allemaal kleine dingen, waar we ons bewust van zijn en wel optellen. Ander voorbeeld. De bedrijfskleding van onze medewerkers is gemaakt van biologisch katoen.  Zo bekijken we telkens hoe we zo duurzaam mogelijk kiezen binnen alle geledingen van onze operatie.

 

Duurzame inzetbaarheid medewerkers
Verder proberen we ook duurzaam om te gaan met onze mensen en met medewerkers die we vanuit overnames of samenwerkingen met gemeenten ‘over nemen’. We bieden verschillende mogelijkheden voor plaatsing of combinatiefuncties binnen ons aanbod. En we bundelen zoveel mogelijk de leveranties voor onze horecagelegenheden zodat er maar één vrachtwagen hoeft te rijden. Zo eenvoudig kan het soms zijn. Maar je moet er wel even wat extra tijd in willen stoppen. En dat doen we graag.