Handtekeningen op de bodem van het zwembad

In de gemeente Drimmelen wordt momenteel hard gewerkt aan de renovaties van de twee buitenzwembaden: Het Puzzelbad in Terheijden en De Randoet in Made. Op de bodem van het diepe bad van De Randoet vond gisteren ook nog iets anders plaats dan alleen werkzaamheden. Tussen het tegelen door werden daar de handtekeningen gezet onder nieuwe exploitatieovereenkomsten voor beide zwembaden. Na een aanbestedingsprocedure kwam Optisport Drimmelen BV (opnieuw) als winnaar uit de bus. Zij mogen de zwembaden ook de komende 10 jaar (met mogelijkheid tot verlenging van nog eens 5 jaar) exploiteren.

Aanbestedingsprocedure
Op 5 december 2019 sloot de aanbestedingsprocedure voor de exploitatie van de twee zwembaden en daarna zijn de inschrijvingen beoordeeld op basis van de uitgangspunten in de aanbestedingsleidraad. De focus bij deze aanbesteding lag niet alleen op de financiële inschrijving, maar ook op het gebied van marketing en communicatie en de toegevoegde waarde van de inschrijver op maatschappelijk gebied. Uiteindelijk was Optisport Drimmelen BV de partij met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn geen bezwaren binnen gekomen op de beslissing van de gunning en na de definitieve gunning konden de exploitatieovereenkomsten op maandag 3 februari 2020 ondertekend worden. Dit werd op de bodem van zwembad De Randoet gedaan door Erwin van Iersel (directeur van Optisport) en wethouder Jan-Willem Stoop.

Op weg naar de opening
Wethouder Jan-Willem Stoop: “Er wordt hard gewerkt zodat Optisport de deuren van beide gerenoveerde zwembaden kan openen met de start van het nieuwe zwemseizoen. We hebben met Optisport de afgelopen jaren al prettig samengewerkt voor telkens wat kortere perioden en we zien nu de duurzame samenwerking voor de komende 10 jaar positief tegemoet. Dit sluit goed aan bij de renovaties van de zwembaden waarbij we ook ingezet hebben op duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Bertens Bouw zal er als aannemer alles aan doen zodat we op tijd de feestelijke heropening kunnen vieren. We kijken uit naar het eindresultaat waarmee jong en oud weer veel zwemplezier in beide baden kan beleven.” 

Blijdschap en vertrouwen
Optisport directeur Erwin van Iersel; “Wij zijn blij! De mooie samenwerking die we al hadden met de gemeente Drimmelen wordt voor de komende jaren vol vertrouwen voortgezet. Samen met de gemeente Drimmelen kijken wij uit naar de mooie heropening van de zwembaden, waarna we graag weer de inwoners van de gemeente Drimmelen als gast in De Randoet en Het Puzzelbad ontvangen.”