Optisport nieuwe exploitant binnensportaccommodaties Tiel

Optisport nieuwe exploitant binnensportaccommodaties Tiel
Optisport nieuwe exploitant binnensportaccommodaties Tiel

Mooie stappen in het verschiet in het kader van duurzaamheid

Tiel – Optisport Exploitaties B.V. mag zich per 1 januari 2022 exploitant noemen van Zwembad Waalslag, de sporthallen Westroijen en De Betuwe en de vijf gymzalen in Tiel. Dat besluit heeft het Tielse college onlangs genomen. Wethouder Carla Kreuk en Operationeel Directeur Oscar Schewe ondertekenden op woensdag 17 november 2021 de overeenkomst. De medewerkers van de binnensportaccommodaties die daar op dit moment werkzaam zijn, gaan mee naar Optisport.

De wet bepaalt dat er een nieuwe aanbesteding moest worden gedaan en daarbij kwam Optisport volgens het college het beste naar voren. De Tielse binnensportaccommodaties komen in goede handen terecht. Optisport is al jaren marktleider waardoor de locaties verzekerd zijn van een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. In de omgeving exploiteert en beheert Optisport onder andere Zwembad De Waterlinie in Culemborg en Sport- en Recreatiecentrum ‘t Gastland in Rhenen. Met de toevoeging van de sportlocaties in Tiel verstevigt Optisport haar positie in de regio.

Mooie plannen op sportief en maatschappelijk vlak

Optisport biedt in Zwembad Waalslag groepsactiviteiten aan voor uiteenlopende doelgroepen. Het aanbod groepslesactiviteiten is geschikt voor jong en oud; het varieert van trainingen met een sportief karakter tot ontspannen groepslessen met de nadruk op samen bewegen en sociale contacten. Daarnaast beschikt Optisport over een aantrekkelijk aanbod voor kinderen tot 16 jaar. Een mooi voorbeeld hiervan is de waterspeeltuin tijdens recreatief zwemmen. Voor zowel het de groepslessen als voor het recreatief zwemmen gaat Optisport in het zwembad abonnementen aanbieden waarmee bezoekers onbeperkt kunnen komen zwemmen, om zo aan herhaalbezoek te werken en vitaliteit te bevorderen.

Daarnaast sluit Optisport zich aan bij het Lokale Sport- en Preventieakkoord waarbij actief de samenwerking wordt opgezocht met lokale partners om de maatschappelijke waarde van het zwembad te vergroten.

Investeren in een duurzame toekomst

Optisport wilt op duurzame wijze voorzien in de optimale sportbeleving voor jong en oud. Duurzaamheid is integraal doorgevoerd in alle bedrijfsprocessen van Optisport. Zo is Optisport voor energiemanagement ISO 50001 gecertificeerd, waarmee zij de verplichting aangaat om een actief energiebeleid uit te voeren en te zorgen dat het energieverbruik steeds verder wordt teruggedrongen, waarmee uiteindelijk ook kosten worden bespaard. Verduurzamingsinvesteringen die het eerste jaar van de exploitatie van Tiel op de planning staan, zijn onder andere het plaatsen van zonnepanelen bij de gymzalen, dak- en gevelisolatie, het optimaliseren van verlichting en het plaatsen van dubbelglas.

Optisport wilt op duurzame wijze voorzien in de optimale sportbeleving voor jong en oud.

Optisport

Optisport is specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, ijsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra. In de ruim 300 accommodaties verspreid over 80 gemeenten brengen 2.250 Optisport medewerkers jaarlijks 20 miljoen bezoekers in beweging.

Meer informatie over Optisport: www.optisport.nl