Kunstijsbaan Breda steunt Olympische ambities

Wus

Bredase ijsbaan helpt Van Zundert op weg naar Olympische Winterspelen


Kunstschaatsster krijgt trainingsuren gesponsord door Optisport Kunstijsbaan Breda

Breda, 2 december 2021 – Kunstschaatsster Lindsay van Zundert (16), die onlangs te horen kreeg zich officieel te hebben geplaatst voor de komende Olympische Winterspelen in Beijing, traint de komende maanden op de Optisport Kunstijsbaan in Breda. De Bredase ijsbaan biedt haar de mogelijkheid om zich optimaal voor te bereiden op het grootste sportevenement ter wereld, door haar gratis extra trainingstijd aan te bieden.

“Lindsay is hier ooit haar kunstschaatscarrière begonnen met een proefles, en we zijn blij dat ze nu weer hier traint”, vertelt locatiemanager van de Optisport Kunstijsbaan, Pim de Jager. Van Zundert trainde langere tijd in België en ook in Eindhoven. En sinds dit najaar is ze vaker in Breda aan de slag en traint ze daarnaast ook nog in Antwerpen-Deurne. De Jager: “Ze kan hier gratis gebruik maken van extra trainingsuren op onze binnenbaan, op momenten dat het bij ons niet druk is in de vroege ochtend uren. Met deze sponsoring hopen we haar, en ook andere schaatstalenten van de Bredase kunstschaatsvereniging JollyIceSports verder te helpen naar topprestaties”.

 

Ik ben erg blij dat ik nu weer bij mij in de buurt extra kan trainen
- Lindsay van Zundert

Nederlandse Olympische deelname
Lindsay van Zundert uit Etten-Leur, is de eerste Nederlandse wintersporter die zich heeft weten te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen in februari 2022. Een bijzondere prestatie, gezien haar jonge leeftijd, maar ook vanwege het feit dat ze dat doet in een schaatsdiscipline waarin al lange tijd geen Nederlandse Olympische deelname meer is gezien. Van Zundert: “Ik ben nu de eerste sinds 1976, toen Dianne Leeuw meedeed. En in de periode daarvoor waren Joan Haanappel en Sjoukje Dijkstra de Nederlandse kunstschaatsiconen. Daar heb ik nu nog veel contact mee. Ik ben erg blij dat ik nu ook weer bij mij in de buurt extra kan trainen op het ijs in Breda.”

Zappsport TV
Op zondagmorgen 5 december a.s. is Lindsay ze zien in het Tv-programma Zappsport op NPO3. In dit populaire kindersportprogramma gaat presentator Ron Boszhard samen met een jonge sportbeoefenaar op zoek naar antwoorden en hulp bij een sportkwestie bij een topsporter. In de uitzending van zondag neemt hij de zevenjarige Jason mee om kennis te maken met Lindsay op de Bredase ijsbaan. Van Zundert: “Ik heb Jason wat tips gegeven en hem geholpen bij zijn Axel-sprong. Daar kon hij gelukkig wel iets mee en ik hoop dat hij verder gaat met kunstschaatsen. De opname van Zappsport in Breda is zondagochtend te zien op NPO3, om 8.40 uur of in de herhaling.

Schaatsen tegen de klok
Vanwege de landelijke coronamaatregelen zijn de openingstijden van de ijsbaan vooralsnog beperkt tot 17.00 uur. De Jager: “We hopen natuurlijk dat het kabinet alsnog besluit om de sport iets meer ruimte te geven, zodat we ook tot minstens 20.00 uur open kunnen blijven, maar dat is nog even afwachten. Belangrijkste nu is dat iedereen, van jong tot oud, in elk geval bij ons nog gezond kan komen bewegen!”