Lansingerland kiest opnieuw voor Optisport

Lansingerland kiest opnieuw voor Optisport

LANSINGERLAND - De komende jaren wordt Optisport verantwoordelijk voor de exploitatie van 10 sporthallen en 7 andere multifunctionele gebouwen in de gemeente Lansingerland.  

Dinsdag 29 november ondertekenden wethouder Simon Fortuyn en algemeen directeur Michel Kouwenhoven van Optisport de overeenkomst. Het gaat om een contract voor 6,5 jaar met mogelijke verlenging van 3,5 jaar. Optisport is blij met deze mooie nieuwe uitdaging en kijkt er naar uit om de komende jaren iedereen in Lansingerland in beweging te brengen!   

Na een openbare aanbesteding kwam Optisport als winnaar uit de bus. Geen onbekende partij voor de gemeente, want tot en met 2016 was Optisport ook verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van de sportaccommodaties in de gemeente. De afgelopen jaren is dit beheer uitgevoerd door de organisatie Sportfondsen. Naast het beheer van 10 sporthallen, wordt Optisport ook verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in overige gemeentelijke accommodaties in Lansingerland, zoals ontmoetingscentra en kinderdagverblijven.  
 
Gebruiksgemak bleek een van de belangrijke criteria waarop Optisport deze aanbesteding heeft gewonnen. Justin van Hengel, die als locatiemanager verantwoordelijk wordt voor het beheer op de locaties: “Via ons handige reserveringssysteem wordt het voor inwoners veel gemakkelijker om een locatie of activiteit te reserveren. Daarnaast zijn wij 7 dagen per week goed bereikbaar. Wij hebben toffe plannen voor de gemeente en gaan mooie nieuwe activiteiten ontwikkelen op deze locaties!”  

Over Optisport  
Optisport is de expert in het exploiteren van maatschappelijke voorzieningen voor gemeentes. In onze ruim 100 sporthallen, 80 binnenzwembaden, 18 buitenbaden, 24 Health Clubs en 3 ijsbanen werken zo’n 2.000 medewerkers, verspreid over Nederland en België.