Optisport Health Club Warnsveld gecertificeerd Preventiecentrum

Preventiecentrum Warnsveld

De sportschool in Warnsveld heeft het certificaat behaald van “Preventiecentrum”. De Health Club heeft zich gespecialiseerd in de sportieve begeleiding van mensen met Overgewicht & Obesitas en Diabetes Mellitus

Er zijn vanaf 2023 specialisten op de locatie aanwezig die extra begeleiding en ondersteuning bieden. Huisartsen en andere zorgverleners zoals fysiotherapeuten kunnen vanaf nu hun patiënten met overgewicht, obesitas en/of diabetes doorverwijzen naar Optisport Health Club Warnsveld. In een veilige, rustige sportomgeving kunnen zij hier onder professionele begeleiding bewegen en zo hun gezondheid verbeteren.  

NAH en reuma
Optisport Health Club Warnsveld zet nu de eerste stappen als preventiecentrum, maar wil zich daarnaast blijven ontwikkelen als Preventiecentrum. In de toekomst wil de sportschool namelijk ook de mogelijkheden bekijken om specialistische begeleiding en ondersteuning te bieden aan reumapatiënten en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Rick Bijvank, locatiemanager: “Preventie is het sleutelwoord van dit keurmerk. Voor iedereen is het belangrijk om voldoende te sporten en te bewegen. Echter is het voor de één nog belangrijker dan voor de ander. Voorkomen is beter dan genezen en fitness kan daarbij een effectief hulpmiddel zijn mits dit op een verantwoorde manier wordt toegepast. Door middel van dit keurmerk tonen wij aan dat wij zowel op preventief gebied, alsmede op het verzorgende gebied de juiste kennis in huis hebben om mensen hierbij te helpen. Hier ben ik ontzettend trots op!

Juist als je gezondheid minder wordt, is het belangrijk om te blijven bewegen. Voor mensen met overgewicht, obesitas en/of diabetes is het daarbij heel belangrijk dat ze dit op een verantwoorde manier doen met goede en professionele begeleiding. De afgelopen tijd merkten we dat hier in Warnsveld nog niet voldoende aanbod voor was. Met de start van het Preventiecentrum hopen we heel veel mensen weer gezond en fit te krijgen. Het jaar 2023 is nog jong, dus ik zou dus zeggen: Heeft u goede voornemens, meld u dan via uw huisarts of andere zorgverlener bij Optisport Warnsveld!”

Intakegesprek en verwijzing
Het nieuwe Preventiecentrum zoekt warme samenwerkingen met diverse artsen, behandelaars, fysiotherapeuten, buurtsport coaches enzovoorts. Sporters die zich aanmelden, krijgen altijd een intakegesprek. Na een doorverwijzing door een zorgprofessional, wordt hij of zij aan één van de bewegingsdeskundigen gekoppeld. Deze ontwikkelt een bewegingsprogramma op maat.

In het Preventiecentrum wordt volgens strikte protocollen gewerkt op het gebied van sporten en bewegen. De bewegingsdeskundigen zijn getraind in de eventuele risico’s voor patiënten met obesitas en/of diabetes. Ook heeft het Preventiecentrum een meldingsplicht naar de doorverwijzende arts. Samen zorgen de zorgprofessionals en bewegingsdeskundigen voor optimale zorg en ondersteuning.

Meer informatie?
Neem gerust contact op met Optisport Health Club Warnsveld. Een team van gedreven professionals staat voor u klaar.

Optisport Health Club Warnsveld
0575-575850
[email protected]