Verenigingen De Lansingh

Verenigingen De Lansingh

In De Lansingh bieden we onze eigen activiteiten aan, maar het bad wordt ook geregeld verhuurd. Hieronder vind je alle informatie over de verenigingen en kun je direct doorklikken naar de website van de vereniging.

De Krimpense Reddingsbrigade

De Krimpense Reddingsbrigade is al ruim 60 jaar de leukste zwemvereniging van Krimpen aan den IJssel! Iedere donderdag avond zijn wij van 18:00 uur tot 22:00 uur in het zwembad te vinden. Zodra je het zwemdiploma A hebt behaald ben je van harte welkom. Niet alleen om zelf beter te leren zwemmen, maar ook om te leren hoe je anderen kunt helpen die in nood zijn.

Naast het aanleren van zwemtechnieken, leren leden ook op leuke wijze hoe zij zichzelf of anderen uit het water kunnen redden. Bijvoorbeeld door het gebruik van een reddingsklos, het oefenen van een wak redding of de opleiding varend redden. Naast het zwembad zijn wij ook actief met bewakingen van grotere water evenementen in de regio maken wij gebruik van de reddingsboot.

Naast lessen voor kinderen bieden wij ook de ruimte aan volwassenen om banen te zwemmen en zwemtrainingen te volgen.

Meer weten over de reddingsbrigade, een proefles nemen of lid worden? Kijk dan eens op onze website.

 • De leukste zwemvereniging van Krimpen
 • Beter leren zwemmen
 • Red jezelf of een ander
 • Training op donderdagavond (18:00-22:00 uur)

Snorkel en Duikvereniging Sepia

Sepia is de snorkel, duik en onderwaterhockey vereniging van Krimpen en omgeving. Officieel opgericht op 25 april 1984 en inmiddels uitgegroeid tot een zeer actieve en grote vereniging met ca.  130 leden.

Door ons wordt al meer dan 30 jaar actief de onderwatersport bedreven. Wij zijn erkend als officiële vereniging door de Nederlandse Onderwater Bond (NOB). Alle opleidingen vinden iedere maandagavond plaats in zwembad de Lansingh in Krimpen aan den IJssel door gebrevetteerde instructeurs en is het natuurlijk de gelegenheid om met ons kennis te maken.

Naast snorkelen en duiken heeft Sepia nog een derde tak van sport: Onderwater Hockey. Een razend snelle sport die een goede conditie vereist! Een leuke teamsport waarmee je een goede conditie opbouwt.

Behalve de training in het zwembad water wordt er natuurlijk ook actief in clubverband gedoken. In de regel zal dit bij een van de vele mooie duikstekken in Zeeland plaatsvinden. Af en toe wordt zelfs een duikreis naar een tropische locatie georganiseerd.

Dus of je nu 7 of 77 bent, Sepia is de vereniging voor jou!

 • Snorkelen, duiken & onderwaterhockey
 • Erkent door de NOB
 • Duiken op diverse plekken in Nederland en daarbuiten
 • Training op maandagavond(19:00-22:00 uur)

Krimpense Zwemvereniging De Lansingh

Voor kinderen die net hun B-diploma hebben gehaald of volwassenen die op sportief of recreatief niveau willen sporten. Bij KZV de Lansingh bieden we zwemsport voor elk niveau en elke leeftijd.

Heb je net je A-diploma gehaald dan kan je meedoen met Safari zwemmen. Hier leer je op een speelse manier de basis van verschillende zwemsporten en kan je ervaren wat bij jouw past. Wil je in een team sporten dan is waterpolo misschien wel wat voor jouw. Werk je liever aan conditie en techniek dan is er keuze uit zwemmen bij Recreatief, masters of trimzwemmen. Kijk voor meer informatie op www.lansingh.nl en kom eens een gratis proefles volgen!

 • De zwemvereniging van Krimpen
 • Zwemmen & waterpolo
 • Verbeter je techniek & conditie
 • 5 trainingsdagen in de week