Aqua'Therapie
Zwembad De Bloesem, Kapelle

In het kort

 • 45 minuten
 • Expert instructeur
 • Samen bewegen

Therapeutisch bewegen in verwarmd water

Werk je op een verantwoorde manier aan je fysieke & mentale gezondheid. Bewegen in water is één van de meest effectieve vormen van lichaamsbeweging, vooral voor mensen met lichamelijke aandoeningen zoals reuma, COPD en hart- en vaatziekten. Voor mensen met reumatische klachten biedt het zwembad een omgeving waarin de gewrichten minder belast worden door de opwaartse druk van het water. Hierdoor kun je bewegen met minimale pijn. Bovendien zorgt bewegen in water ervoor dat spieren versterkt worden zonder dat de gewrichten worden overbelast.

Voor mensen met chronische longklachten kan zwemmen helpen bij het trainen van de ademhalingsspieren en het vergroten van de longcapaciteit. Het vochtige klimaat in het zwembad kan bovendien de slijmproductie verminderen, waardoor ademen gemakkelijker wordt.

Regelmatig bewegen in water kan daarnaast ook de hart- en vaatgezondheid verbeteren, bloeddruk verlagen en de algehele hartfunctie bevorderen. Het is een effectieve manier om het hart te trainen en de bloedcirculatie te stimuleren.

Bewegen in water is een veilige manier om, ondanks lichamelijke beperkingen, fit te blijven en je zowel lichamelijk als geestelijk sterker te voelen. Tijdens deze les is er altijd een gespecialiseerde instructeur aanwezig.

Bevorder je fysieke en mentale gezondheid

 • We hanteren een persoonlijke aanpak waarbij rekening wordt gehouden met lichamelijke mogelijkheden en beperkingen
 • De watertemperatuur is minimaal 30 graden
 • Naast fysieke- ook mentale ondersteuning

In samenwerking met de Hersenstichting Intensiteit Aqua'Therapie
Kennismakingsgesprek therapeutisch zwemmen
Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Therapeutisch zwemmen

Zwemmen is de perfecte manier om op een verantwoorde manier te werken aan jouw fysieke en mentale gezondheid. Heb je last van een blessure of ervaar je andere lichamelijke klachten? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via onderstaande link, zodat we samen kunnen kijken welk programma het beste aansluit op jouw wensen en behoeften.

Vraag kennismakingsgesprek aan

Bekijk onze prijzen

  • Losse les

   7,75
   Per persoon
   Extra informatie: Les van 30 minuten
  • 12 bezoekenkaart

   77,50
   Per kaart
   Extra informatie: Kaarten zijn 6 maanden geldig na uitgifte | Les van 30 minuten

Rooster & openingstijden

Contact

Zwembad De Bloesem

Vroonlandseweg 45, 4421 BW Kapelle

meer informatie over deze locatie

Open in Google maps

Telefoonnummer 0113-342827
E-mailadres [email protected]