Persbericht openstelling zomer 2022!

alk

Zwembaden Biddinghuizen en Swifterbant binnen één maand open!

 

De openstelling van zwembad De Alk en zwembad De Abelen in Biddinghuizen en Swifterbant is vertraagd. Voor de gemeente Dronten en Optisport staat de veiligheid van de bezoekers ten allen tijde centraal.

Bij het reinigen van de bassins zijn er beschadigingen in de zwembadcoating geconstateerd. Deze beschadigingen waren van dien aard dat de veilig niet kon worden gegarandeerd.

Inmiddels is gedegen in kaart gebracht welke reparatiewerkzaamheden noodzakelijk zijn om zwembadbezoekers weer veilig in de locaties te kunnen ontvangen.

Op maandag 16 mei a.s. zal in Biddinghuizen bij zwembad De Alk begonnen worden met het herstel van de bassins. Aansluitend zal ook zwembad De Abelen in Swifterbant onder handen worden genomen.

Uitgangspunt is dat zwembad De Alk op 30 mei open zal kunnen gaan voor zwembadbezoekers. Zwembad De Abelen zal naar verwachting op woensdag 8 juni open gaan. Tot die tijd kunnen inwoners uit Swifterbant natuurlijk alvast komen zwemmen in De Alk in Biddinghuizen.

Namens Optisport Dronten en de gemeente Dronten excuses voor de ontstane vertraging. Zoals gezegd staat de veiligheid van u als gebruiker centraal, ook als dit uitstel van de opening betekent. Wij hopen u binnenkort weer te mogen verwelkomen in de zwembaden. Houd onze websites en sociale mediakanalen in de gaten voor informatie rondom de opening.

Team Optisport