Optisport zwembad Het Sloterparkbad

Het Sloterparkbad

Werken aan je sportieve doelen in het wedstrijdbad, springen in het vijf meter diepe springbad of ontspannen op het buitenterrein. Het Sloterparkbad is de sportieve ontmoetingsplek van Amsterdam. 

Ons aanbod

Meer informatie

Wedstrijdbad
Het wedstrijdbad heeft een afmeting van 50x20 meter en telt acht banen. Middels een keerwand kan het wedstrijdbad eventueel worden opgesplitst in twee 25 meterbaden. De watertemperatuur is 27°C. Voor aanwezig publiek is er een tribune aanwezig die plek biedt aan ruim 500 personen.
 

Springbad
Het springbad heeft een afmeting van 20x15 meter en is maar liefst vijf meter diep. Deze diepte is nodig voor de springtoren met platforms van drie, vijf, zeven en tien meter hoog. Aan de andere kant van het bad zijn twee springplanken van één meter hoog en twee springplanken van drie meter hoog. De watertemperatuur is 27°C. De tribune biedt plaats aan ongeveer 90 personen.

Doelgroepenbad
Het doelgroepenbad kan middels een beweegbare bodem in diepte versteld worden tot maximaal 1.40 meter en heeft een afmeting van 20x10 meter. De watertemperatuur is 30°C. Vanuit de kijkruimte heb je perfect zicht op het bad.

Recreatiebad
Het recreatiebad heeft een oppervlakte van circa 300m² en heeft een diepte van 1.40 meter. Er zijn verschillende recreatieve elementen aanwezig zoals een stroomversnelling, een bruisbank, een whirlpool, kruidenbaden, stoomcabines en een glijbaan van maar liefst 58 meter lang. Voor de allerkleinsten is er een peuterbadje aanwezig van ongeveer 10m². Tijdens het buitenbadseizoen kan je vanuit het recreatiebad naar het buitenzwembad en de speeltuin.

Buitenterrein en buitenzwembad
Op het buitenterrein van ongeveer drie hectare ligt een wedstrijdbad met een afmeting van 25x15 meter en een diepte van 1.40 meter. Daarnaast is er een cirkelvormig peuterbad aanwezig met een oppervlakte van ongeveer 25m². 

Het zwembadwater van de buitenzwembaden is verwarmd en afhankelijk van de buitentemperatuur tussen de 19°C en 21°C. Op de ligweide kun je genieten van het uitzicht op de Sloterplas en de twee eilanden in het natuurwater. De speeltuin heeft verschillende speeltoestellen en er is een pannaveldje.

Vergaderruimte
Op de tweede verdieping van de accommodatie is een vergaderruimte te vinden die ruimte biedt aan maximaal 40 personen. Deze vergaderruimte is een bijzondere locatie voor een overleg of cursus en zeer goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het is mogelijk om de (zakelijke) bijeenkomst te combineren met sportieve activiteiten of een mooie wandeling in het Sloterpark. Ook bieden wij diverse cateringmogelijkheden.

Verenigingen & partnerorganisaties Sloterparkbad
In het Sloterparkbad bieden we onze eigen activiteiten aan, maar het bad wordt ook geregeld verhuurd. Van zwemlessen tot TeamNL zwemmers en van schoonspringen tot fysiotherapie, de huurders zijn enorm divers. Klik hier voor meer informatie over onze partners.

  • 50 meterbad met grote tribune
  • Springbassin
  • Recreatiebad
  • Buitenzwembaden
  • Ligweide aan de Sloterplas
  • Kruidenbaden

Contact

Het Sloterparkbad

Pres. Allendelaan 3, 1064 GW Amsterdam

meer informatie over deze locatie

Open in Google maps

Telefoonnummer 020-5063506

Stuur je liever een bericht? Vul dan het contactformulier in.