Met haar armen in de lucht een juichend van plezier zoeft een meisje van een glijbaan af in een van de buitenbaden van Optisport.

Het Sloterparkbad

Welkom in Het Sloterparkbad! Kom trainen of relaxen in een van de grootste zwembaden van Nederland, mét buitenbad. Werk aan je conditie, of aan je springkunsten in het vijf meter diepe springbad. Wij bieden sportplezier voor iedereen!

Ons aanbod

Meer informatie

Wedstrijdbad
Het wedstrijdbad is 50x20 meter en heeft acht banen. Met een keerwand kan het wedstrijdbad worden opgesplitst in twee 25 meterbaden. De watertemperatuur is 27°C. Onze grote tribune heeft ongeveer 500 zitplaatsen. Genoeg plaats voor iedereen die live sportevenementen wil bijwonen!

Springbad
Het springbad is 20x15 meter en is maar liefst vijf meter diep. Deze diepte is nodig voor de springtoren met platforms van drie, vijf, zeven en tien meter hoog. Aan de andere kant van het bad zijn twee springplanken van één meter hoog en twee springplanken van drie meter hoog. De watertemperatuur is 27°C. De tribune bij dit bad is groot genoeg voor ongeveer 90 personen.

 

Doelgroepenbad
Het doelgroepenbad kan met een beweegbare bodem in diepte versteld worden tot maximaal 1.40 meter en is 20x10 meter. De watertemperatuur is 30°C. Net een beetje warmer dan de andere baden. Deze temperatuur is fijn voor kinderen die zwemles nog best spannend vinden; het warmere water helpt ze ontspannen. Ook senioren, mensen met reuma en mindervaliden hebben baat bij deze temperatuur. Vanuit de kijkruimte hebben ouders perfect zicht op het bad en kunnen zij de vorderingen van hun kind(eren) volgen.

Recreatiebad
Het grote recreatiebad is circa 300m² en heeft een diepte van 1.40 meter. Laat je meevoeren door de stroomversnelling, kom tot rust op de bruisbank, in de whirlpools, kruidenbaden en de stoomcabines. Ben je een avonturier? Roetsj dan van onze glijbaan van t 58 meter lang! Voor de allerkleinsten is er een peuterbadje aanwezig van ongeveer 10m². Hier kunnen ze veilig spelen en spetteren. Tijdens het buitenbadseizoen kan je vanuit het recreatiebad naar het buitenzwembad en de speeltuin.

Buitenterrein en buitenzwembad
Ons buitenterrein is enorm: ongeveer drie hectare. Hier vind je een een wedstrijdbad van 25x15 meter en een diepte van 1.40 meter. Daarnaast is er voor de kleintjes een cirkelvormig peuterbad aanwezig met een oppervlakte van ongeveer 25m².

Het zwembadwater van de buitenzwembaden is verwarmd en afhankelijk van de buitentemperatuur tussen de 19°C en 21°C. Op de ligweide kun je genieten van het uitzicht op de Sloterplas en de twee eilanden in het natuurwater. De speeltuin heeft verschillende speeltoestellen en er is een panna veldje. Het lijkt wel vakantie!

Vergaderruimte
Ben je op zoek naar een inspirerende vergaderruimte die nét dat beetje extra biedt? Denk dan eens aan Het Sloterparkbad. Op de tweede verdieping van onze locatie vind je een vergaderruimte met ruimte aan maximaal 40 personen. Deze vergaderruimte is een bijzondere locatie voor een overleg of cursus en zeer goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het is natuurlijk extra leuk als je je (zakelijke) bijeenkomst combineert met sportieve activiteiten of een mooie wandeling in het Sloterpark. Ook wat eten en drinken betreft zit je goed: wij bieden diverse catering mogelijkheden. Samen kunnen we een top arrangement op maat maken voor jouw evenement of bijeenkomst. Ons team denkt graag met je mee; neem gerust contact op.

Verenigingen & partnerorganisaties
Sloterparkbad In Het Sloterparkbad bieden we onze eigen activiteiten aan, maar het bad wordt ook geregeld verhuurd. Van zwemlessen tot TeamNL zwemmers en van schoonspringen tot fysiotherapie, de huurders zijn enorm divers. Ben je nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie over onze partners.

  • 50 meterbad met grote tribune
  • Springbassin
  • Recreatiebad
  • Buitenzwembaden
  • Ligweide aan de Sloterplas
  • Goed toegankelijk voor mindervaliden

Contact

Het Sloterparkbad

Pres. Allendelaan 3, 1064 GW Amsterdam

meer informatie over deze locatie

Open in Google maps

Telefoonnummer 020-5063506
E-mailadres [email protected]