24 uurs zwemmarathon

24 uurs zwemmarathon

24 uurs Zwemmarathon voor goede doel bij ‘t Hoogkoor

 

Optisport ’t Hoogkoor in Boxmeer organiseert op 28-29 mei een 24 uurs zwemmarathon. De start is 28 mei om 14.00 uur en na 24 uur zal de finish zijn op 29 mei 14.00 uur. Tijdens deze zwemmarathon zal er geld worden opgehaald voor het goede doel: Stichting Durf Te Vragen van bekende youtuber Dylan Haegens. Dylan Haegens is zelf ook tijdens het evenement een keer aanwezig.

Al een aantal jaren bestaat het idee om een zwemmarathon te organiseren voor een goed doel. Het doel is om het zwembad 24 uur lang bezet te houden met allerlei activiteiten. Met een gevarieerd programma wordt er geprobeerd zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel.

De organisatie van dit evenement is in handen van Hanna, een personeelslid van Optisport Boxmeer, en Wilma, een zeer enthousiaste recreant zwemmer. Samen hebben ze de zwemmarathon opgezet en contact gezocht met het goede doel.

De keus voor dit goede doel komt niet zomaar. Door corona en alle aandacht rondom psychische klachten onder jongeren kwamen ze al snel bij het goede doel: Stichting Durf Te Vragen. De stichting heeft als doel jongeren te helpen om in een zo vroeg mogelijk stadium psychische problemen te herkennen en erkennen en hierover te durven praten onder het motto: Durf te vragen. Ze streven naar een betere en snellere verbinding tussen jongeren en professionals waardoor de jongeren sneller en beter geholpen kunnen worden (www.stichtingdtv.nl). We dragen de jeugd allemaal een warm hart toe. Hun welzijn is belangrijk voor een stabiele veilige samenleving. We hebben ze allemaal nodig om de diverse banen in de toekomst te kunnen opvullen.

Het is o.a. mogelijk om lekker te komen vrij zwemmen, te zwemmen als een zeemeermin, aqua joggen, bootcampen of te komen baantjes zwemmen. Ook kan je met je familie komen zwemmen, of een baby- dreumes- of kleuterles te volgen. Mocht je met een groep vrienden/familie een (half) uur het bad voor jullie alleen willen reserveren, dan kan dat ook.

Geef je snel op via [email protected].

Al het opgehaalde geld (inschrijfgeld) zal ten goede komen aan het goede doel. Optisport ’t Hoogkoor in Boxmeer stelt belangeloos het zwembad en personeel ter beschikking voor deze 24 uur.  Dylan Haegens is gedurende de 24 uur ook een keer aanwezig. Er is dan de mogelijkheid om hem in het echt te ontmoeten! Wil je dit, mail het ons. We denken graag mee om zoveel mogelijk geld op te kunnen halen voor Stichting Durf Te Vragen. Ben je zelf geen waterrat maar wil je de stichting wel financieel steunen? Dat kan natuurlijk ook. Mail ons dan via [email protected]. Tijdens het evenement is dit ook mogelijk bij ’t Hoogkoor.