’t Hoogkoor verdient certificaat rolstoeltoegankelijk

’t Hoogkoor verdient certificaat rolstoeltoegankelijk

’t Hoogkoor verdient certificaat rolstoeltoegankelijk

Dinsdag 7 december heeft Optisport ’t Hoogkoor in Boxmeer het certificaat rolstoeltoegankelijk ontvangen van Gehandicapten Belang Boxmeer. Uit handen van voorzitster Jose Lichteveld ontving Locatiemanager Niels van der Heijden dit certificaat met de daarbij behorende groene deurstickers. Daarmee is Optisport ’t Hoogkoor het 3de bedrijf in Boxmeer die deze erkenning verdient.

’t Hoogkoor heeft deze erkenning verdient door te investeren op aanpassingen die samen met Gehandicapten Belang Boxmeer uit een screening naar voren kwamen. ‘Het gebouw was al redelijk goed rolstoelvriendelijk, maar vanuit de screening kwamen een aantal punten naar voren waarin we konden verbeteren’ aldus Niels van der Heijden. ‘Zo hebben we geïnvesteerd in een oprijdplaat voor onze verhoogde bowlingbaan, zodat deze ook rolstoeltoegankelijk is’. Jose Lichteveld is enthousiast over de wijze van samenwerking: ‘Optisport heeft de zaken serieus opgepakt en meegedacht in oplossingen. We zijn blij dat ze de aanpassingen hebben doorgevoerd en verdienen daarom ook deze erkenning’.

‘Een zwembad toegankelijk hebben voor mensen in een rolstoel is geen vanzelfsprekendheid’ vervolgt Niels. ‘In de Corona periode ging bijvoorbeeld onze tillift kapot. Maar hebben we gelukkig samen met de Gemeente Boxmeer geïnvesteerd in een nieuwe tillift, om deze faciliteit te kunnen blijven aanbieden’. Optisport ’t Hoogkoor denkt zelfs verder vooruit. ‘We willen het ‘uniek sporten’ proberen verder op de kaart te zetten en voor deze doelgroep in het nieuwe jaar gaan kijken wat voor extra aanbod we kunnen realiseren. Dat willen we breed in de nieuwe gemeente Land van Cuijk gaan uitzetten’ vertelt Niels verder.  Jose Lichteveld is blij met de inzet van Optisport ’t Hoogkoor ‘Vaak krijgen we van ondernemers geen respons, maar we blijven stug volhouden om meer locaties rolstoltoegankelijk te krijgen’.