IJsbaan De Westfries in Hoorn

IJsbaan De Westfries Hoorn

Hoorn
Wij openen onze deuren weer op zaterdag 28 september!
Kluuncafé in Hoorn, Optisport De Westfries

Kluuncafé

Kom gezellig langs bij het Kluuncafé en geniet iedere vrijdag van een lekkere kop koffie of warme chocomel. Ook serveren we diverse lekkernijen en kun je bij ons terecht voor een heerlijke lunch! Zien we je vrijdag?
Feestje bij de Westfries

Feestje vieren bij De Westfries?

Ontdek de perfecte locatie voor jouw feest bij IJsbaan de Westfries! Of combineer jouw curlingclinic met één van onze arrangementen en sluit de dag af met een lekker biertje.

Activiteiten

Vergaderruimte huren

Wilt u een ruimte huren voor workshops, trainingen of een vergadering? Bekijk de mogelijkheden!
vergaderruimte zaal huren optisport

Buffelavond

Deelname is gratis. Je betaalt alleen de toegang voor de ijsbaan
Een groep schaatst in een treintje rondjes tijdens de Buffelavond bij een Optisport schaatsbaan
Heel Holland Schaatst

Heel Holland schaatst!

Heel Holland Schaatst is hét schoolschaatsproject voor alle leerlingen van groepen 5, 6, 7 en 8 van het schooljaar 2023/2024 uit Westfriesland en omstreken.

Er valt nog zoveel te schaatsen

We zijn gek op de winter en hebben we een grote liefde voor het schaatsen! Het allerliefst schaatsen we op natuurijs maar er is nog zoveel meer te schaatsen. Want ook samen schaatsen op onze kunstijsbaan staat garant voor plezier!
Bekijk alle activiteiten
Optisport Jongerenpas

Optisport Jongerenpas

Jongeren t/m 16 jaar schaatsen het hele jaar tegen een zeer voordelig tarief met de Optisport Jongerenpas!

Rooster & openingstijden

Bekijk hieronder het rooster.

Meer informatie

Schaatsen
Onze ijshal heeft een 30x60 meter baan en een 400 meterbaan. Iedereen die van schaatsen houdt komt hier aan zijn trekken, want deze twee banen bieden ruimte aan zowel de recreatieve schaatser als de wedstrijdschaatser. 

Schaatsmuseum
Schaatsen is een van de bekendste oer-Nederlandse tradities. Zeker bij ons in West-Friesland is schaatsen een belangrijk onderdeel van onze cultuur. Daar zijn wij hartstikke trots op, en dan kun je zien in ons schaatsmuseum. Het museum vind je op het middenterrein van de hal en kun je gratis bezoeken. Je vindt hier onder andere echte oude Friese doorlopers. Gelukkig zijn de schaatsen van tegenwoordig wel wat geavanceerder!Horeca
Op de begane grond kun je even helemaal bijkomen in ''Het Kluuncafé''. Uiteraard serveren wij hier de lekkerste warme chocolademelk met slagroom. Ook kun je hier terecht voor een lekkere kop koffie of thee. Voor de hongerige schaatsers hebben we genoeg te eten!Feestlocatie
Op de eerste verdieping vind je nog een horeca ruimte. Deze kun je huren voor zakelijke bijeenkomsten, feestjes of teambuilding. Zoek je een locatie voor een inspirerend en sportief teamuitje? Of wil je een zakelijke bijeenkomst organiseren op een plek die nét even wat meer biedt? Denk dan eens aan De Westfries. Wij bieden verschillende arrangementen aan, want het is natuurlijk ook heel leuk om met je gezelschap nog even het ijs op te gaan. Wil je meer weten over de mogelijkheden, vul dan het onderstaande contactformulier in. Ons enthousiaste team denkt graag met je mee.DuoSport
Wil je goed leren schaatsen? Dat kan bij De Westfries! DuoSport is een schaatsschool die cursussen organiseert voor jong en oud. Kijk voor meer informatie bij het kopje 'activiteiten'.

  • 400 meterbaan
  • Ijsvloer van 30x60 meter
  • Kluuncafé
  • Schaatsmuseum
  • Ruime parkeergelegenheid voor de deur
  • Gratis parkeren

Contact

IJsbaan De Westfries Hoorn

Westfriese Parkweg 5, 1625 MA Hoorn

Open in Google maps

Telefoonnummer 0229-277660
E-mailadres [email protected]

Openingstijden recreatiefschaatsen

Maandag 09:30-12:30
Dinsdag 09:30-17:30 - 19:30-22:00
Woensdag 09:30-17:30 - 19:30-22:00
Donderdag 09:30-17:30 - 19:30-22:00
Vrijdag 09:30-16:30 - 20:15-22:00
Zaterdag 11:30-16:30
Zondag 09:00-16:30