Succesvol AutiSport project!

Auti Sport

Sportpark Prinses Irene brengt autistische kinderen in beweging

Sportaanbieders van het Sportpark Prinses Irene hebben sinds dit jaar de handen in een geslagen. Samen willen ze meer bezoekers trekken naar het sportpark en dit voor alle doelgroepen toegankelijk maken. Het eerste project dat zij hierin samen hebben opgepakt is ‘Auti Sport’, wat van maart t/m juli heeft plaatsgevonden.

Aan het project hebben uiteindelijk 9 kinderen uit het autistisch spectrum deelgenomen. Hierbij konden ze proeven aan verschillende sporten: bootcamp, zwemsurvival, onderwaterhockey en voetbal. Het project is georganiseerd door RVC Celeritas, Fysio Puur, Optisport de Schilp, Haaglanden Beweegt en Sportief Plus. 

De kinderen hebben uitgebreid kunnen ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Het is een bijzonder en mooi project geweest voor deze lieve, gevoelige en zorgzame kinderen. De afsluiting van het project was met de voetbaltrainingen van Celeritas. Zij hebben op dit moment al een team dat bestaat uit kinderen met autisme. Tijdens de laatste training was er vanuit ouders veel dankbaarheid, want hun kinderen hoorden eindelijk ergens bij.