Zed & Sop

Lees hier meer over Zed & Sop!

Zed & Sop 

Het Grote Onderwateravontuur

Hallo, wij zijn Zed de haai en Sop de zeester, wij zijn de beste vrienden en nemen jou mee op onderwateravontuur. Samen met onze vaders en moeders, broertje en zusje, opa’s en oma’s en vrienden wonen wij in de zee, vlakbij het eiland Topia. Misschien ken je ons jongere zusje en broertje Liz & Wes ook wel van de Spetterles. We zijn allemaal dol op water en doen niets liever dan erin spelen en zwemmen! Jij ook? Kom dan maar mee, dan gaan we samen op avontuur! 

Het begin van een spannend avontuur

Op het strand zit Kapitein Kreeft, hij was vroeger een piraat en hij is beste verhalenverteller van Topia. De oude piraat heeft een vuurtje gemaakt en zwaait naar Zed & Sop die aan het spelen zijn bij de waterkant. Kapitein Kreeft vertelt Zed & Sop over De Gouden Draek, een prachtig piratenschip.

In een heftige storm is het schip naar de bodem van de zee gezonken en dat terwijl er iets heel bijzonder aan boord lag. Zed & Sop willen graag op zoek naar het schip en de schatkaart maar eerst moeten ze daarvoor toestemming krijgen van Koning Ollie Octopus. Maar Koning Ollie Octopus woont in Atlantis, een stad op de bodem van de zee. Om daar te komen moeten Zed & Sop goed leren zwemmen.

Zoë het Zeepaardje is de beste zwemmer van Topia en gaat Zed & Sop helpen om de beste zwemmers te worden zodat ze naar Atlantis kunnen zwemmen. Na heel wat zwemlessen van Zoë het Zeepaardje kunnen Zed & Sop al heel goed zwemmen en ontvangen ze een brief van Koning Ollie Octopus. Ze mogen eindelijk naar Atlantis komen.

Bij Atlantis ontmoeten ze Suus de Sidderaal. Zij is de bewaker van Atlantis en controleert of Zed & Sop de zwemslagen goed beheersen en zonder hulp kunnen. Omdat Zed & Sop de zwemslagen heel goed beheersen mogen ze  Atlantis in, op weg naar Koning Ollie Octopus. Het avontuur naar de Gouden Draek en de Piratenschat begint bijna!

 

Het grote Onderwateravontuur

  • Paspoort
  • Schatkist met edelstenen
  • Zed & Sop app
  • YouTube serie Zed's Avontuur
  • YouTube Hulp bij Zwemles

Nu mag je zonder zwembandjes zwemmen! Ga je mee op zoek naar De Gouden Draek?

 

Op zoek naar De Gouden Draek

Zed & Sop zijn opnieuw in Atlantis want hun avontuur gaat beginnen. Suus de Sidderaal en Kapitein Kreeft gaan met ze mee tijdens de zoektocht. Ze zwemmen een heel eind totdat ze iets vinden wat ze misschien de weg wijst naar De Gouden Draek. En ja hoor, ze kunnen hun ogen niet geloven. Ze hebben het gezonken schip gevonden, maar nu de schatkaart nog. 

Ze zwemmen het schip binnen en gaan opzoek naar de schatkaart. Ineens vinden ze de schatkaart in het schip. Zed, Sop, Suus de Sidderaal en Kapitein Kreeft nemen de schatkaart mee en zwemmen terug naar het paleis van Koning Ollie Octopus. Dit is nog nooit iemand gelukt, de kaart is gevonden. Nu kunnen Zed & Sop eindelijk op zoek naar de Piratenschat.

Het laatste avontuur met Zed & Sop

Als je echt goed wilt leren zwemmen heb je ook een C-diploma nodig. Ga je mee op het laatste avontuur? Op zoek naar de Piratenschat en de Rode Roze Robijn? 

Er wacht Zed & Sop nog één groot avontuur, het laatste wat ze moeten doen is de Piratenschat en de Rode Reuze Robijn vinden. Volgens de schatkaart ligt de Piratenschat in een onderwatergrot op de Noordpool. Zed & Sop krijgen hulp van Wus de Walrus, van de ijsbaan. Wus weet ook niet zeker of de Piratenschat wel in de grot onderwater ligt maar hij vertelt tegen Zed & Sop dat elke keer als hij er langskomt hij iets ziet glinsteren. Maar niemand durft de grot in want het is veel te donker en Wus zelf is veel te groot. Zed & Sop laten dat zich geen twee keer zeggen, ze halen diep adem en duiken onderwater. En wat zien ze daar, een grote, oude kist! Ze krijgen de schatkist maar met moeite open, maar dan zien ze daar waar ze naar opzoek waren, een grote, fonkelende rode edelsteen!

Hier vind je alle accommodaties waar je op avontuur kunt met Zed & Sop