Vijf kinderen staan op de rand van het zwembad tijdens de zwemles bij Optisport, ze luisteren naar de instructeur die ze vanuit het water instructies geeft.

Zwembad De Braak

Helmond

Activiteiten

Vrijzwemmen

Kom gezellig met vrienden, vriendinnen en familie zwemmen!
Twee jongetjes zitten op de rand van het zwembad van Optisport, de ene spuit de ander nat met een waterpistooltje.

Oefenuur

Gratis voor je kind! Jij zwemt (betaalt) mee om hem/haar extra te laten oefenen
Een meisje krijgt privé instructies van een instructeur tijdens de Zed & Sop zwemlessen in het zwembad van Optisport.

Aqua'Fun

Speelplezier voor kinderen in het water
Tijdens Vrijzwemmen in het zwembad van Optisport rent een jongetje behendig over een lange mat die over het water heen is gelegd… zou hij de overkant halen zonder te vallen?

Rooster & openingstijden

Bekijk hieronder het rooster.

Lokale berichten

De leukste en beste zwemles

Wij leren kinderen goed zwemmen op een leuke, persoonlijke en veilige manier. Check de video en neem zelf een kijkje bij onze Zed & Sop zwemles!
Meer informatie over onze zwemles

Over ons

Zwembad
Optisport De Braak beschikt over meerdere moderne zwembaden: een wedstrijdbad, een instructiebad en een baby- en peuterbad. Of je nou jong, oud, of aan het revalideren bent: bij ons vind je precies wat je nodig hebt om heerlijk te zwemmen.

Wedstrijdbad
Het wedstrijdbad is 25 meter lang en heeft 6 banen. Het heeft een deels beweegbare bodem. Voor toeschouwers hebben we meer dan genoeg plek: de tribune telt 150 zitplaatsen.

Instructiebad 
Het instructiebad is net zo groot als het wedstrijdbad maar heeft in zijn geheel een beweegbare bodem. Avonturiers opgelet: Tijdens het recreatief zwemmen dagen wij je uit in dit bad met leuke speelelementen. Kom je gauw een keer meedoen?

Mindervaliden 
Dankzij de speciale trappen en de tillift is het voor iedereen mogelijk om veilig in en uit het water te komen. Iedereen die van zwemmen houdt, kan bij ons terecht.

XXL peuterbad 
Ondernemende spetteraars zullen zich nooit vervelen in het peuterbad van De Braak, want dat telt maar liefst 100 m2! Hier kunnen de kleintjes naar hartenlust spelen, onder het toeziend oog van hun ouders. In het water vind je met verschillende speelelementen. Waar wacht je nog op?!

Wellness 
Even in een hete sauna of whirlpool na het sporten bevordert je herstel én is ontzettend fijn. Neem dus even extra de tijd om te genieten en bij te komen van je sportprestatie.

  • 2 grote zwembaden van 15 bij 25 meter met beweegbare bodem
  • Baby en peuterbad met verschillende speelelementen
  • Sauna en whirlpool
banenzwemmen

Verenigingen

Bij Optisport De Braak zijn wij trots op alle verenigingen die bij ons actief zijn! Je kunt voor bijna alle zwemsporten bij ons terecht.
Contact De Braak

Informatie aanvragen

Heb je een vraag over onze zwemles of andere activiteiten, neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

Contact

Zwembad De Braak

Rembrandtlaan 16, 5702 XZ Helmond

Open in Google maps

Telefoonnummer +31 492700710
E-mailadres [email protected]

Openingstijden

Maandag 07:00 - 22:00
Dinsdag 08:00 - 22:00
Woensdag 08:00 - 22:00
Donderdag 08:00 - 22:00
Vrijdag 07:00 - 22:00
Zaterdag 08:00 - 17:00 (kan wisselen vanwege wedstrijden)
Zondag 08:00 - 17:00