Optisport Almere stad in Almere

Almere stad

Welkom bij Zwembad Almere Stad! Kom lekker bij ons zwemmen of ontspannen en haal na het sporten een drankje in onze gezellige horeca. Wij bieden sportplezier voor iedereen!

Ons aanbod

Meer informatie

Zwembad
Het wedstrijdbad is 25x15 meter, heeft zes banen en is geschikt voor veel verschillende activiteiten. De bodem is beweegbaar. In het diepste gedeelte is het water maar liefst 3,50 meter diep. Hier vind je de duikplank van één meter hoog. Perfecte ingrediënten voor het beste bommetje van Almere, toch?
 

Het instructiebad wordt voornamelijk gebruikt voor zwemlessen en heeft een diepte die varieert tussen 0,20 en 0,90 meter. Tijdens de recreatieve uren is dit bad ook geopend voor vrijzwemmen. Het water in dit bad van 10x15 meter is warmer, ongeveer 32ºC. Hierdoor is het een subtropisch zwembad. Deze watertemperatuur is heel fijn voor kinderen, zeker als ze zwemles nog erg spannend vinden. Het warme water helpt ze te ontspannen. Ook is dit doelgroepenbad prettig voor senioren, baby’s, peuters en mindervaliden. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig in en uit het water kan komen, is er een tillift. Over de hele lengte en breedte van het bad is er een beweegbare bodem, die ingesteld kan worden tot maximaal 1,80 meter diep.

Ons zwembad beschikt over een zoutelektrolyse installatie. Hierdoor is het gebruik van chloor minimaal, wordt chloorlucht geminimaliseerd en is het prettiger voor mensen met een gevoelige huid mensen die snel last hebben van rode ogen. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu!

Horeca
Van sporten en ontspannen krijg je lekkere trek… daar weten wij wel raad mee! Kom gezellig langs in onze horeca. Hier staan we voor je klaar met een een hapje en een drankje.

  • 25 meter wedstrijbad met zes banen
  • Duikplank
  • Geschikt voor mindervaliden
  • Voldoende parkeergelegenheid
  • Gratis parkeren