De Wetering

De Wetering

Werken aan je fysieke doelen, ontspannen in het zwembad of gezellig bijkletsen in onze uitnodigende horeca? Optisport De Wetering is dé sportieve ontmoetingsplek van regio Houten.

Ons aanbod

Lokale berichten

Over de locatie

We hebben een veelzijdig en aantrekkelijk aanbod voor jong en oud. In onze horeca kun je genieten van een lekker kopje koffie of een verfrissend sportdrankje.

Zwembad
Onze binnen accommodatie bestaat uit twee zwembaden. Het wedstrijdbad binnen heeft een afmeting van 25 x 15 meter en heeft aan één kant een beweegbare bodem die verstelbaar is tot een diepte van 1,90 meter. Het bad heeft een duikplank en onder deze duikplank is de diepte van het bad 3,40 meter. Het zwemwater heeft een temperatuur van 27,7°C. 
Het doelgroepenbad heeft een afmeting van 25 x 10 meter en is, net als het wedstrijdbad, aan één kant voorzien van een beweegbare bodem. Het diepste punt van het zwembad is 1,40 meter. Het water heeft een temperatuur van 31,2°C. 
Voor de kleinere zwemmers is er een peuterbad met verschillende sproeiers. 

Buitenbad
Het wedstrijdbad buiten heeft een afmeting van 25 x 15 meter en loopt af van een diepte van 1,40 meter tot 3,80 meter. De temperatuur van het water is 21°C. Dit wedstrijdbad beschikt over twee duikplanken. 
Het recreatiebad buiten heeft een lengte van 25 meter en beschikt over een brede familieglijbaan. Het bad loopt in een kromming en loopt af van een diepte van 0,50 meter tot 1,40 meter. Ook bij dit bad is de temperatuur van het water 21°C. Er is een apart peutergedeelte met leuke sproeiers. 

Rondom de zwembaden bevindt zich een grote ligweide. Er is een speeltoestel en bij het wedstrijdbad hangt een volleybalnet. 

Sportschool
Onze fitnessruimte biedt mogelijkheden tot verschillende cardio en krachttoestellen waar je zelfstandig kunt trainen. 

Leden met een abonnement maken gebruik van:

  • Persoonlijke & professionele begeleiding (incl. persoonlijke trainingsschema’s)
  • Professionele fitness apparatuur van Matrix (cardio en kracht)
  • De faciliteiten van zwembad (banenzwemmen & groepslessen)

Sporthal
In ons pand in bevindt zich tevens een sporthal die zich uitstekend leent voor allerlei sportieve activiteiten. Voor meer informatie over deze sporthal kun je contact opnemen met de Gemeente. 

Horeca
Als je ons pand binnenloopt kom je direct in ons ruim en gezellig horecagedeelte met zicht op de binnenzwembaden. Je kunt hier genieten van een lekker kopje koffie of thee en een heerlijke versnapering. Ook is er een leuk speeltoestel waarin de kinderen zich kunnen vermaken. 

Vergaderruimte 
Zwembad De Wetering beschikt ook over een vergaderruimte die op aanvraag afgehuurd kan worden. De vergaderruimte is geschikt voor 12 personen.  

  • Twee zwembaden en een peuterbad
  • Horeca met zicht op de binnenzwembaden
  • Buiten zwembaden met duikplank, glijbaan en apart peutergedeelte
  • Grote ligweide
  • Volleybalnet
  • Gratis parkeren

Contact

De Wetering

Hefbrug 3, 3991 LB Houten

meer informatie over deze locatie

Open in Google maps

Telefoonnummer 030-6346660

Stuur je liever een bericht? Vul dan het contactformulier in.