Huisregels Optisport Turnhout

Zwemmen

Kom veilig en gerust zwemmen bij Optisport Turnhout

Wij als medewerkers van Zwembad Stadspark vinden het steeds belangrijk dat iedere gast in een veilige omgeving kan zwemmen.
Dit doen we aan de hand van onze redders maar ook door het opstellen van huisregels.

Deze regels zijn belangrijk en hangen niet voor niets meerder malen in ons pand! Daarom willen we jullie via deze weg ook nog een keer duidelijk weergeven wat belangrijk is als je ons zwembad wil betreden. Volg je de huisregels niet? Dan kan er gevraagd worden de locatie te verlaten, zonder een terugbetaling van je ticket. 

Enkele huisregels uitgelicht:

- Kinderen onder 8 jaar die niet kunnen zwemmen zijn verplicht tot het dragen van zwembandjes in de gehele zwemhal en dienen steeds begeleid te worden door een volwassene +18

- Kinderen en volwassenen boven 8 jaar die niet kunnen zwemmen mogen de diepe gedeelten niet betreden en zullen ter herkenning een rood/oranje bandje aan krijgen 

- Zwemmen is toegestaan met zwemkleding die specifiek en uitsluitend ontworpen zijn om mee te zwemmen. Het gaat hier vaak om stoffen zoals polyester, polyamide, elastaan of met andere woorden Lycra of Endurance materialen. Je kan een goede zwemshort ook vaak herkennen door de geperforeerde binnenbroek die het bevat.

- Onderbroeken onder een zwemshort en T-shirts of shorts uit andere stoffen zijn schadelijk voor het water maar daarbovenop ook niet hygiënisch. Ze zijn dus verboden in ons zwembad!
 

Contact