Tijdens de Zed en Sop zwemles zwemmen kinderen blij achter elkaar aan in het diepe zwembad van Optisport; kijk eens wat we al kunnen!

Sportboulevard De Engh

Welkom in De Engh! Wij bieden de hoogste kwaliteit fitness in de fijnste sportschool van Soest en omgeving. Train of relax verder in ons zwembad, sport samen in de sporthal of ontmoet elkaar in de gezellige horeca.

Ons aanbod

Lokale berichten

Evenementen

Sauna Soest

Sauna bezoeken

Ook zo toe aan ontspanning? Wil je er even helemaal tussenuit? Gun jezelf zo’n hartverwarmend rustmoment. Ook leuk om samen te doen.

Meer informatie

Zwembad
De Engh heeft verschillende baden. Het wedstrijdbad is 25x15 meter en heeft zes banen. De bodem is deels beweegbaar. De watertemperatuur is 28°C en daarmee perfect voor banenzwemmen, zwemlessen en andere sporten in het water. Het instructiebad heeft een afmeting van 10x10 meter en een watertemperatuur van 29°C. 
Ook is er een subtropisch recreatiebad (30°C) met creatieve speelelementen zoals sproeiers, bruisbanken, een stroomversnelling, een glijbaan en een apart peuterbad. Rondom het zwembad gedeelte van onze locatie vind je een hele grote ligweide met diverse water speelelementen. Kinderen leren bij ons zwemmen met de leukste Zed & Sop zwemles, met garantie voor een leven lang zwemplezier!

Sportschool
Wil je naar een echte ‘big gym’ met alle voorzieningen die je je maar kunt bedenken? Dan ben je bij Optisport De Engh op de juiste plek. Bij onze Health Club stel je samen met je personal trainer jouw persoonlijke fitness schema samen, voor bijvoorbeeld cardio- en krachttraining. Ook zien we je graag bij onze groepslessen. Herstel je van een blessure of ziekte? Dan helpen wij je graag bij het opbouwen van je conditie zodat je je weer fit voelt. 

Leden maken gratis gebruik van:

 • Persoonlijke & professionele begeleiding (incl. gezondheidstesten en persoonlijke trainingsschema’s)
 • Professionele fitness apparatuur van TechnoGym (cardio en kracht)
 • Ruim aanbod aan groepslessen 
 • De faciliteiten van het zwembad (banenzwemmen & groepslessen)
 • De wellness met een Finse sauna, Turkse stoomcabine, infrarood sauna, dompelbad en een relaxruimte
 • Sportdrank

Op woensdag en zaterdag is het 'badkleding dag' in de sauna. Het buitenbad in de sauna is alleen toegankelijk voor saunagasten en heeft een watertemperatuur van 31 graden. ook zijn er buiten ligstoelen beschikbaar.

Sporthal
Op onze locatie vind je ook een sporthal, met een afmeting van 40x25 meter. Hier kun je verschillende sporten beoefenen, zoals zaalvoetbal, basketbal, korfbal, volleybal en badminton. Daarnaast hebben wij 2 groene velden om de goals staan voor het beoefenen van zaalhockey. De sporthal kan in drie delen worden verdeeld door het plaatsen van wanden. Er is een uitschuifbare tribune aanwezig met circa 500 zitplaatsen. 

Horeca
Onze horeca is meer dan een kantine. Hier kun je voor, tijdens of na het zwemmen heerlijk ontspannen met een kop koffie en een broodje. Vanuit de horeca heb je goed zicht op de zwembaden.

 • Goed toegankelijk voor mindervaliden
 • Vier zwembaden en een buitenbad met grote ligweide
 • Fitness leden maken gratis gebruik van het zwembad
 • Wellness met een Finse sauna, Turkse stoomcabine, infrarood sauna, dompelbad en een relaxruimte
 • Ruime horeca met zicht op het recreatiebad
 • Gratis parkeren

Contact

Sportboulevard De Engh

Dalweg 181, 3762 AW Soest

meer informatie over deze locatie

Open in Google maps

Telefoonnummer 035-6027363
E-mailadres [email protected]

Openingstijden zwembad

Maandag t/m vrijdag 07:00 – 22:00
Zaterdag 08:00 – 16:00
Zondag 10:00 – 16:00

Openingstijden fitness

Maandag t/m vrijdag 07:00 – 22:00
Zaterdag & zondag 08:00 – 16:00