Zwemles

Tolhuisbad Dokkum

Werken aan je fysieke doelen, ontspannen in het zwembad of gezellig bijkletsen in onze uitnodigende horeca? Optisport Tolhuisbad is dé sportieve ontmoetingsplek van regio Dokkum.

Ons aanbod

Evenementen

Lokale berichten

Meer informatie

De accommodatie heeft veel te bieden voor actieve waterliefhebbers en fanatieke sporters, maar biedt ook ontspanning en recreatie voor jong en oud. Het Tolhuisbad is tevens toegankelijk voor mindervaliden.

Binnenzwembad
Het wedstrijdbad heeft een afmeting van 25 x 15 meter en beschikt over een verstelbare bodem waarmee de diepte kan variëren tussen de 1.40 en 2.40 meter. Het bad is hiermee uiterst geschikt voor zwem- en waterpolowedstrijden. De watertemperatuur is gemiddeld 28°C.
Het recreatiebad heeft een afmeting van 22 x 12 meter en is voorzien van een glijbaan en hot whirlpool van 3 x 3 meter. De watertemperatuur is gemiddeld 30°C. Aangrenzend aan het recreatiebad ligt een peuterbadje met een kinderglijbaan.

Buitenzwembad
Het buitenzwembad is bereikbaar via het recreatiebad en heeft een afmeting van 7x7 meter.

Sportschool
Onze fitnessruimte biedt mogelijkheden tot verschillende cardio en krachttoestellen waar je zelfstandig kunt trainen. 

Leden met een abonnement maken gebruik van:

  • Professionele fitness apparatuur van Matrix (cardio en kracht)
  • De faciliteiten van zwembad (banenzwemmen & groepslessen)

Sporthal
De sporthal heeft een afmeting van 28 x 48 meter en kan eventueel in drie delen worden gesplitst voor trainingen. Bij wedstrijden kunnen de wanden omhoog en is er één groot speelveld. De vloer heeft belijning voor sporten als badminton, handbal, volleybal, korfbal, zaalhockey en zaalvoetbal. Er is een grote tribune aanwezig van waaruit alle sporten goed te volgen zijn voor het aanwezige publiek.

Vergaderruimte
De vergaderruimte heeft een oppervlakte van ongeveer 80m² en is te huren in de maanden januari, februari, juli, november en december. 

Horeca
Het Tolhuisbad beschikt over een sfeervolle horeca die ruimte biedt aan ongeveer 100 personen en is een fijne plek om tijdens je bezoek aan het sportcentrum te ontspannen. De horeca is centraal gelegen waardoor het mogelijk is om zowel vanuit het zwembad als de sporthal te worden bediend. Ook na afloop van je training of wedstrijd ben je van harte welkom voor een sportdrankje, kop koffie of een vers getapt biertje met bittergarnituur.

De accommodatie heeft een uitstekende bereikbaarheid en is daarmee zeer geschikt voor presentaties, meetings, recepties en feestelijke bijeenkomsten, mede door de mogelijkheid om de bijeenkomst te combineren met sportieve activiteiten. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Veelzijdige accommodatie met binnen- en buitenzwembad
  • Hot whirlpool
  • Twee zonnebanken aanwezig
  • Fitness leden maken gratis gebruik van het zwembad
  • Sfeervolle horeca
  • Gratis parkeren

Contact

Tolhuisbad Dokkum

Tolhuispark 2, 9103 SN Dokkum

meer informatie over deze locatie

Open in Google maps

Telefoonnummer 0519-292510

Stuur je liever een bericht? Vul dan het contactformulier in.