Een jonge dame geniet zichtbaar van de groepsles Aqua'Power bij Optisport. In het water beweegt ze krachtig met twee paarse dumbles in haar handen.

Tolhuisbad Dokkum

Welkom in het Tolhuisbad! Train of relax in ons zwembad, of kom bij ons voor fitness en cardio van de hoogste kwaliteit. Na het sporten ontmoet je elkaar in de gezellige, grote horeca.

Ons aanbod

Meer informatie

Binnenzwembad
Het wedstrijdbad (28°C) is 25x15 meter en heeft een verstelbare bodem tussen de 1.40 en 2.40 meter. Hierdoor is het zwembad heel geschikt voor zwem- en waterpolo wedstrijden. Het recreatiebad (30°C) is 22x12 meter en heeft een glijbaan en een heerlijke hot whirlpool van 3x3 meter. Naast het recreatiebad vind je een peuterbadje met een kinderglijbaan.

 

Buitenzwembad
Het buitenzwembad is bereikbaar via het recreatiebad en is 7x7 meter.

Sportschool
In onze fitness ruimte kun je diverse vormen van fitness beoefenen, zoals cardio- en krachttraining. Je kunt hier zelfstandig trainen, op een moment dat het jou uitkomt. Stel dus jouw persoonlijke fitness schema samen, met bijvoorbeeld cross fitness en kom sporten wanneer je zin hebt! Herstel je van een blessure of ziekte? Dan kun je in onze sportschool je conditie weer opbouwen, zodat je je weer fit voelt.

Leden maken gratis gebruik van:

  • Professionele fitness apparatuur van Matrix (cardio en kracht)
  • De faciliteiten van zwembad (banenzwemmen & groepslessen)

Sporthal
De grote sporthal is 28x48 meter en kan in drie delen worden gesplitst voor trainingen. Bij wedstrijden kunnen de wanden omhoog en is er één groot speelveld. De vloer heeft belijning voor sporten als badminton, handbal, volleybal, korfbal, zaalhockey en zaalvoetbal. Er is een grote tribune, zodat het aanwezige publiek alle sporten goed kan volgen. De sporthal wordt veel gebruikt door scholen en verenigingen uit de regio Dokkum.
 

Vergaderruimte
Wil je een externe vergaderruimte huren op een sportieve, inspirerende locatie? Denk dan eens aan Het Tolhuisbad. Wij bieden een flinke ruimte aan van ongeveer 80m². Deze is te huur in de maanden januari, februari, juli, november en december. Onze locatie is zeer goed bereikbaar en daarom heel geschikt voor presentaties, meetings, recepties. Ook leuk in combinatie met sportieve activiteiten! Wil je meer weten over de verhuur mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Ons team denkt graag met je mee.

Horeca
Onze horeca is meer dan een kantine. Hier kan je ontspannen en weer opladen. Dankzij de centrale ligging kun je zowel vanuit het zwembad als de sporthal worden bediend. Bij ons is plek voor maar liefst 100 gasten. Ook na afloop van je training of wedstrijd ben je van harte welkom voor een sportdrankje, kop koffie of een vers getapt biertje met bittergarnituur.

  • Goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Hot whirlpool
  • Twee zonnebanken aanwezig
  • Fitness leden maken gratis gebruik van het zwembad
  • Sfeervolle horeca
  • Gratis parkeren

Contact