Optisport Bronbad De Lockhorst Sliedrecht

Bronbad De Lockhorst

Sliedrecht
Let op 22 november zal banenzwemmen vanaf 09.00 uur in het doelgroepenbad zijn, dit in verband met onderhoud aan het wedstrijdbad. Onze excuses voor het ongemak.
Vrijzwemmen

Voordelige uitjes voor het hele gezin

Bij Optisport ben je aan het goede adres voor een voordelig dagje uit. Met een breed aanbod van activiteiten voor jong en oud, vind je bij ons voor ieder wat wils! Bekijk hieronder snel al onze activiteiten en het rooster.

Naar het rooster

Activiteiten

Vrijzwemmen

Kom gezellig met vrienden, vriendinnen en familie zwemmen!
Afbeelding Vrijzwemmen

Oefenuur

Gratis voor je kind! Jij zwemt (betaald) mee om hem/haar extra te laten oefenen
Afbeelding Oefenuur

Aqua'Vitaal

Krijg meer beweging op een gezellige en leuke manier!
Afbeelding Aqua'Vitaal groepsles

Aqua'Fit

Blijf samen fit en gezond op een gezellige manier!
Afbeelding Groepsles AquaFit

Rooster & openingstijden

Bekijk hieronder het rooster.

De leukste en beste zwemles

Wij leren kinderen goed zwemmen op een leuke, persoonlijke en veilige manier. Check de video en neem zelf een kijkje bij onze Zed & Sop zwemles!
Klik hier voor meer info

Meer informatie

Bronbad De Lockhorst is een gezellig familiezwembad gevuld met bronwater. Door het hoge mineraalgehalte is het water gezond en zacht voor de huid. Kwaliteit, hygiëne en veiligheid staan hier voorop.
 

Ons wedstrijdbad heeft een afmeting van 25 x 15 meter en heeft 6 banen, met voor iedere baan een startblok aan de diepe zijde van het bad. Het wedstrijdbad heeft een beweegbare bodem van 9 meter lang, die kan variëren tussen een diepte van 0 tot 1,91 meter.  

Het doelgroepen bad heeft een afmeting van 25 x 10 meter en heeft een beweegbare bodem van 15 meter, die kan variëren tussen een diepte van 0 tot 2 meter. Het zwemwater heeft een temperatuur van 29 graden. Er is een apart peutergedeelte met een diepte van 0,17 meter, waarin zich een regenboogglijbaan, spuiteend en tuimelaar bevinden. 

Daarnaast heeft onze accommodatie een recreatiebad met een stroomversnelling, jetstreams, een bubbelbad,  2 peuterbaden en een glijbaan van 30 meter. Deze glijbaan heeft een apart landingsbad, een snelheidsmeter en je kunt na afloop een leuke foto maken die je kunt versturen naar je eigen e-mailadres. De peuterbaden hebben een diepte van 0,2 meter en er bevinden zich verschillende kleuterglijbanen. 

Buitenaccommodatie & Ligweide
Ons buitenzwembad heeft een afmeting van 25 x 15 meter en heeft 6 banen en startblokken. Het zwemwater is verwarmd tot maximaal 26 graden. Er is een vier-baansglijbaan van 4 meter hoog en 28 meter lang. Rondom het zwembad bevindt zich een hele grote ligweide met een Air-trampoline.

Er is een apart gelegen kleuterbad met een diepte van 0,4 meter en een oppervlakte van circa 25 m2. Rondom het kleuterbad is er een eigen ligweide met een klimrek en wipkippen. 

Sauna
Ook ontspannen doe je bij Bronbad De Lockhorst! Wij hebben een Turks stoombad en een Finse blokhut sauna.

In het Turks stoombad gaat de luchtvochtigheid naar 100%. De temperatuur is ongeveer 45 graden. Dat is gelijk het verschil met een sauna waar de lucht veel droger is. Mensen met luchtwegproblemen kunnen baat hebben bij een stoombad doordat de zachte stoom een gunstige uitwerking heeft op de luchtwegen. Hiermee kunnen irritaties verminderen en beginnende verkoudheden krijgen geen kans. De invloed van de stoom en warmte op de huid zet de poriën open waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en de huid gereinigd.

De Finse sauna is de traditionele sauna, zoals de meeste mensen deze kennen. Het is een droge sauna met een lage luchtvochtigheid. De Finse sauna dient vooral om het lichaam te reinigingen en spieren te ontspannen. De temperatuur van deze sauna zorgt voor transpiratie. Daardoor verwijderen afvalstoffen zich uit het lichaam en dragen zorg voor een goede doorbloeding van de huid. Je kunt hier zelf de vochtigheid en warmte opvoeren door water op de hete stenen te kappen. De temperatuur van deze sauna ligt tussen 80 en 90 graden.

Horeca
Kom lekker lunchen of een kopje koffie drinken in de brasserie of bij mooi weer op het gezellige terras. Je kijkt uit op het recreatiebad en op het buitenbad.

  • Familiebad
  • Sauna
  • Ligweide
  • Gratis parkeren

Contact

Bronbad De Lockhorst

Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht

Open in Google maps

Telefoonnummer 0184-412518

Stuur je liever een bericht? Vul dan het contactformulier in.