Een meisje zwemt samen met zijn vader; samen spelen ze tijdens het vrijzwemmen bij Optisport en maken veel plezier

Optisport Dronten

Werken aan je fysieke doelen, ontspannen in het zwembad of gezellig bijkletsen in onze uitnodigende horeca? Optisport Dronten is dé sportieve ontmoetingsplek waar je terecht kunt voor zowel zwem- als binnensport.

Ons aanbod

Meer informatie

Binnen de gemeente Dronten bieden we diverse sportmogelijkheden, zowel in de zaal als in onze zwembaden. Kijk voor meer informatie op de pagina van één van onze locaties.

Zwembad Aat de Jonge
Ons zwembad in Dronten bestaat uit een wedstrijdbad, doelgroepenbad en een peuterbad. Het wedstrijdbad heeft een afmeting van 25x15 meter en beschikt over zes banen. Het doelgroepenbad heeft een afmeting van 15x10 meter. Voor ouders met kinderen is het doelgroepenbad vanwege de watertemperatuur van 31°C aangenaam om te zwemmen. Daarnaast beschikken wij ook nog over een apart peuterbad. Er is een ruime hoeveelheid kluisjes aanwezig waar je waardevolle spullen en kleding in kunt opbergen. De kluisjes kun je gebruiken door er € 1,- in te werpen, deze krijg je na afloop weer terug.

Zwembad De Abelen

Het wedstrijdbad heeft een afmeting van 25x15 meter en een variërende diepte tussen de 1,40 en 2 meter. Bezoekers trekken hier baantjes, werken aan hun conditie of nemen een recreatieve, frisse duik. Het wedstrijdbad is ook een heerlijke plek om verkoeling te zoeken met het hele gezin. Er is daarnaast een instructiebad aanwezig met een afmeting van 15x10 meter. De diepte van het instructiebad varieert tussen de 0,40 en 1,40 meter. Kinderen zonder diploma zijn verplicht zwemvleugels te dragen  en mogen alleen onder begeleiding van een betalende volwassene naar binnen.

Zwembad De Alk
Het wedstrijdbad heeft een afmeting van 25 x 12,5 meter en een variërende diepte tussen de 1,40 en 2 meter. Bezoekers trekken hier baantjes, werken aan hun conditie of nemen een recreatieve duik. Het wedstrijdbad is ook een heerlijke plek om verkoeling te zoeken met het hele gezin. Er is daarnaast een instructiebad met een afmeting van 24x10 meter. De diepte van het instructiebad varieert tussen de 0,40 en 1,40 meter. Kinderen zonder diploma zijn verplicht zwemvleugels te dragen en mogen alleen onder begeleiding van een betalende volwassene naar binnen.

Sporthallen Dronten
Optisport Dronten beschikt over diverse accommodaties van klein tot groot welke geschikt zijn voor de meest uiteenlopende sporten. Ook is het mogelijk om grootste evenementen te organiseren. Onderstaand tref je al onze accommodaties.

Horeca
Toe aan een verfrissend drankje na het sporten of zin in een kop koffie tijdens de zwemles van je kind(eren)? Breng dan een bezoekje aan onze gezellige horeca. 

 

Locatie afhuren
Het is mogelijk om bij één van de locaties een zaal en/of ruimte te huren. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Diverse sportaccommodaties
  • Binnen- en buitenzwembaden
  • Sporthallen in heel de omgeving
  • Gratis parkeren

Contact